prezervatif hakkında konuşalım biraz da kullanan süslüler buraya?

merhaba :) geri çekilme ile ilgili sorularda korunun hap kullanın, prezervatif kullanın deniyor. hap hakkında da epey soru var. ama kondom biraz daha geri planda kalıyor. belli kuralları var kullanırken, pratik bir yöntem de aynı zamanda. ama burada kullanıcı yorumları pek az. sonuçta geri çekilme ile ikisi türkiyede en yüksek yüzdeyle kullanılma oranına sahipler. açıkçası bu soruyu kullanıcı yorumlarını, tavsiyelerini almak için açtım. başlık olarak çok forum vari olacaktı. avantajlarıyla dezavantajlarıyla gelin prezervatif hakkında konuşalım biraz da :)

1. günaydın :) benim de 1. anonim gibi latekse hassasiyetim var. bir kere resmen hastanelik oldum hatta. dün akşam burada geri çekilme yöntem değildir!!!1 muhabbetini okurken çok rahatsız oldum. insanların "prezervatif de mi kullanamıyosunuz cahiller" tavrı çok sinir bozucu. insan bir kere çişini yaparken, oturup kalkarken acıdan ağlayacak duruma gelince anlıyor sıkıntıyı. onun dışında şu an doğum kontrol için çok araftayım. hormon almadan korunmanın tek yolu sanırım prezervatif, o da olmuyor. ben de bu konuda yardımınızı isteyeyim bari bu sorunun altında :')

31 mayıs 2018 09:41

2. Genital siğil temasla bulaşıyor. Yani prezervatif ile koruyamazsınız. Gov aşısı yaptırın kendinize ve kiziniza

31 mayıs 2018 10:59

3. Hpv aşısı demek istedim :)

31 mayıs 2018 10:59

4. Herhangi bir hormon hapı kullanamadığım için prezervatifle korunuyoruz 3 yıldır. Sadece bir kere yırtılma yaşadık. Evli olduğum için çok dert etmedim :) okey zero idi yırtılan. Daha sonra ince kullanacaksak durex almaya başladık ve onda bir sorun yaşamadık. Geri çekilme korunma yöntemi değil tabii ki, hiç cesaret edemedim o yüzden ona. Prezervatif hissi biraz azaltıyor evet o ayrı mesele.

31 mayıs 2018 11:35

5. Ben de prezervatifle korunuyorum. Bazen kuruluktan dolayı yanma yaşıyorum. Özellikle tırtıklı olan beni mahvetti ilişkiyi yarıda bıraktım. Şimdi klasik durex kullanıyoruz. Yumurtlama döneminde ise ekstra geri çekiliyor çünkü biraz tedirgin oluyorum o dönemde açıkçası. Her ilişki sonrası ise çişimi yaptığım için sistit gibi bi sorun yaşamadım.

Erkek arkadaşımla haftada 1-2 gibi bi sıklıkla birlikte olduğumuz için hapı tercih etmek istemedim.

31 mayıs 2018 12:35

6. Hap kesinlikle kullanamiyorum acayip yan etki yapiyor. Prezervatiften cok memnunuz durex klasik ve durex klasik inceyi tercih ediyoruz. Durex love ve okeyin tum serisi berbat. Yokotesinin de durek klasikden farki yok gereksiz kazik. Spiral taktirana kadar prezervatif kullanacagim korunmasiz seks cok guzel de olsa:( bu arada her turlu asimiz var ve ikimiz de tuvalete gidiyoruz seks sonrasi onu da ekleyeyim.

31 mayıs 2018 17:06

7. durex klasik ince kullanıyoruz. erkek arkadaşım takmadan önce penisin tamamen kuru olmasına ve prezervatifin baş kısmında hava kalmamasına çok dikkat ediyor. bunun için baştaki yuvarlak kısmı parmakla sıkmanız, yavaşça ve dikkatlice takmanız gerek. genelde herhangi bir sürtünme olmadan önce takıyor, yani penis vajinaya çıplak olarak temas etmiyor. şimdilik sorun yaşamadık.

31 mayıs 2018 17:13

8. 1. ve 2. anonime katılıyorum. bende de latex hassasiyeti var. cinsel ilişki sırasında yanma yapıyor, 15dkdan sonra tahammül edemiyorum. orgazm falan yalan zaten. tesadüfen latexsiz kullanınca tüm sebebin bu olduğunu anladım..cinselliğimi yeniden keşfetmiş gibi oldum resmen. bu konu için de doktora gitmiştim ama maalesef 'normal' diyip yolladılar. bu konuda doktorların bile farkındalığı yok, çok acıklı.

o yüzden şu uyarımı yapayım eğer prezervatif sizde ya da partnerinizde kötü reaksiyonlara sebep oluyorsa mutlaka ama mutlaka latekssiz versiyonlarına bir şans verin.

31 mayıs 2018 17:20

9. Durexin klasik olanini kullaniyoruz.

On sevismeden sonra direkt prezervatif takarak iliskiye giriyoruz. Vajina ve penis birbirine hic temas etmiyor bile. Tek esli bir iliskim oldugu ve ikimizde bakire iken beraber oldumuz icin hastalik konusunda bir tereddutum yok ama elbette rutin kontrollerime gidiyorum.

Prezervatifi duzgun taktiktan sonra nasil bir sıkıntı yaratabilir bilmiyorum. Ve erkek arkadasimi prezervatif kullanmamiza kesinlikle icerde bosaltmiyorum. Bu sekilde ne yalan soyliyeyim hamile kalmak imkansiz.

Sadece buralari okudukca aklima soru isaretleri dusunuyor.

31 mayıs 2018 18:34

10. kadin prezervatifi kullanan oldu mu? o nasil oluyor, his, kullanislilik....

1 haziran 2018 00:31