psikoloji, yazilim muhendisligi, endustri muhendisligi hangisi en tatmin edici?

arkadaslar zaten 1 adet yabanci dil bolumunden mezunum. tekrar hazirlanicam. burs kazanirsam aileme zorla odetmek istiyorum ve bolume gore tercih yapmak istiyorum. zaten cok isteyerek girmedigim bir bolumu bitirdim bu sefer icime sinsin tatmin olayim istiyorum. umarim simarikca gelmemistir, anlatabilmisimdir kendimi. merak ettigim sey su; tabii ki psikoloji okumak cok daha insani doyuran bir secim olur ama mese yazilim muhendisligi zevkli midir? sahada calismayi seven bi insanim ve native seviyesinde almanca ve ingilizcem var, 23 yasindayim hangisini okusam en cok avantaji elde ederim? fikirlerinizi cok merak ediyorum. psikoloji alaninda akademisyenlik hedeflemek ne kadar mantikli ayrica? tesekkurler

1. Endüstri mühendisliği okuyan biri olarak diyorumki yazılım.önü çok açık ve çok para var eğer ilgin ve yeteneğin olduğunu düşünüyorsan bence bu bölümden ilerle.

31 mayıs 2018 23:21

2. birbirinden bambaska alanlar simdi bunun cevabi tamamen sizin napmak istediginize gore degisir. psikoloji bitirmek uzereyim ama sorunuz varsa bu alanla sorabilirsiniz. almancaniz bu bolumde de ise yarar tabi ki akademisyenlikte de sonucta daha genis kaynak tarayabilirsiniz, almanca psikoloji icin onemli bir dil vs. ama akadrmisyenlik ayri sahada calismak ayri ben tam olarak nasil bi is istediginize karar vermeniz gerektigini dusundum once.

31 mayıs 2018 23:22

3. Süslüm ben tekrar 1.anonim.youtubeda çoğu yazılım dili için videolar var bence onlara bir göz gezdir öyle karar ver yazılım konusunda çünkü bazı insanlara çok garip gelebiliyor yazılım en azından bir fikrin olsun

31 mayıs 2018 23:24

4. endüstri mühendisliği zevkli değil mi? benim bölümüm okurken inanılmaz zevkliydi kızlar, tatmin etmesi derken bunu kastediyorum:( bilmiyorum ne yapmak istediğimi, akademisyenlik istiyorum ama aynı zamanda edebiyat mezunu olmak sanki çok soyutmuş gibi geliyo, dil bilsem dahi ortaya bi şey koyamıyormuşum gibi hissediyorum kendimi. yazılımın önünün açık olduğunun farkındayım fakat o tatmin duygusunu da yaşamak istiyorum.

31 mayıs 2018 23:27

5. Birbirinden çok farklılar. Psikoloji çok derya deniz bir alan ama Türkiyede bu derya deniz gelişmemiş herkes klinikçi oluyor ki ben de böyleyim diğer alanlar yavan kalmış. Para desen bi yerde çalışırsan kazanamazsın ama kendi yerini açıp tutunursan da sağlam kazanıyorlar. Devlet felan sıkıntı zaten işimizi yapamıyoruz. Akademisyenlik zevkli benim de hedeflerim arasında yarı zamanlı Akademisyenlik var. Geri kalanı ise klinik psikolog olarak istiyorum mesela. Bir de psikolojide gelişmek için çok yatırım yapmalısınız sizi diğerlerinden ayıran şey eğitimler bir eğitim en az 5 bin. Sürekli yatırıyorsun yani. Almanca ve ingilizce ise çok işe yarayacaktır.

Yazılımcılar çok revaçta parası da iyi ama çok bilgim yok ama çok kazandıklarını duydum ben de isterdim açıkçası.

Endüstri ise çook mühendis var iş bulmak ve ilerlemek zor bence. Odtü mezunu zor iş buluyor artık. Psikoloji de öyle gerçi de yine de mühendislik kadar zor iş gibi gelmiyor bana ama yanlış da yönlendirmeyim.

31 mayıs 2018 23:27

6. Ben 5. Anonim çok zevk aldım ben psikoloji okurken. İş olarak bilmiyorum ama ben psikoloji okumak için doğmuşum. Ben bölümü çok zevkli buluyorum.

31 mayıs 2018 23:29

7. ben de psikoloji istiyorum şu an :(((((( peki bu eğitim ücretleri bütün ülkelerde bu şekilde mi? yurtdışında okusam bu bölümü almanyada diyelim, yine aynı mı oluyor, öne çıkmak için eğitim mi almak gerekiyor? çok özür dilerim sömürdüm sizleri resmen ama çok hoşuma gidiyor bilgi almak bu konularda :')

31 mayıs 2018 23:36

8. "yazılımın önü açık" diye diye 5-10 yıl sonra ortalık serbest çalışmaya cesaret edemeyen ve işsizlikten yakınan yazılımcı dolacak. at fav'a bekle.

31 mayıs 2018 23:40

9. Almanya'yı bilmiyorum ama Avusturalya'dan örnek verirsem orada eğitimler hem ucuz hem de zorunlu yani ister istemez herkes kendini geliştiriyor. :) yılda belli bir saat eğitim almak zorundasın devlet büyük kısmını karşılıyor zaten. Bir de orada değer de farklı doktorla eşit statüde oluyorsun ama ülkemizde öyle değil. Bunları ben de birkaç hocamdan duydum yine de siz kendiniz araştırın.

31 mayıs 2018 23:42

10. soruda çok isteyerek girmediğinizi ama bir cevapta okuması çok zevkliydi dediğinizi görüyorum. sonradan sevmiş olabilirsiniz tabii de neden bölümünüzle ilgili bir alanda uzmanlaşmak istemiyorsunuz? bir de "burs kazanırsam aileme zorla ödetmek istiyorum"u anlamadım. burs kazanırsanız bir şey ödemeleri gerekmeyecek?

31 mayıs 2018 23:49