rajneeshpuram ve osho hakkında konuşalım mı?

bugün belgeselini bitirdim çok beğendim. külleri, komünleri hep merak etmişimdir zaten. sheela hakkında nötrüm ama manipülatifliğine hayran oldum yani :d osho'nun felsefesini vs bilmiyordum böyle bir komünü olduğunu hiç bilmiyordum.

1. Ben belgeseli bitiremedim ya o komünde ne yapıyorlarmış? Komşuların gece duydukları sesler ve iddialar doğru mu? Çocuk büyütüyolar orda yani insanlar çorlu çocuklu gelmiş. Böyle bir şey nasıl olabilir?

9 mayıs 2021 13:54

2. Süslü 2.bölümde gösteriyor sonlarında sızan görüntüleri. Doğru yani. Çocuklara da hiç değinmediler ama şehir olduktan sonra kendi okullarını kurmuşlar onların eğitimi için. Çevresi zaten yaşlı insanlardan oluştuğu için çok rahatsız olmuşlar.

9 mayıs 2021 13:55

3. inanılmaz gerçekten. Orda büyüyen çocukların psikolojisi bozulmuştur kesin.

9 mayıs 2021 14:05

4. Bu belgeseli sadece ben izledim sanıyordum şu an çok mutluyum :d ben yaptıkları hiçbir şeyi mantığa uygun bulmadım hatta çoğu deli saçması. Osho da o kadar felsefe yapıp her şeyin rn pahalı ve lüks olanından da vazgeçmiyor ee ne anladık senin felsefenden

9 mayıs 2021 14:38

5. A3 aynenn Hollywood felsefecisi gibi :d bir de zehirleme olaylarından haberinin olmaması imkansız. Direkt sessizliğini bozup sheela'ya saldırması..

9 mayıs 2021 14:48

6. Sheela çok akıllı ve kurnaz bir kadın ama osho karşısında büyülenmiş gibi resmen. Ona o kadar bağlı ki kendisine yapılanlardan sonra bile osho komününden vazgeçip başlarına bela olmamış

9 mayıs 2021 14:53