regl iken saçlar boyanmaz kesilmez diyorlar bilimsel açıklaması nedir hep dini diyorlar anlamıyorum ?

1. Hurafe

8 mayıs 2020 21:54

2. Süslü ben regl iken vücut daha sıcak olduğu için kafa deriside daha sıçak oluyor ve boya iyi tutmuyor fazla açıyor vs diye biliyorum saçını boyayan arkadaşlarımdan dini kısmı ise saç kesmede vücuttan abdestsiz ayrıldığı için gibi bişe demişti biri ama tam hatırlayamadım.

8 mayıs 2020 21:55

3. Yok öyle bi şey. Adet olurken yıkanmayan pis tayfanın uydurmasıdır o.

8 mayıs 2020 22:15

4. Bana da çok saçma geliyor da, iyi bari bilimsel bir açıklaması yoksa saçımı boyuyim. teşekkürler

8 mayıs 2020 22:18

5. Özellikle koyu renklerde renk tam tutmayabilir ton farklılıkları olabilir diyen kuaförler var, ne kadar doğrudur bilemiyorum.

8 mayıs 2020 22:47

6. Cünüp olan kimsenin yıkanmadan tıraş olması ve tırnak kesmesi haram olmasa da iyi değildir. İmam-ı Gazali, "İhyâü Ulum ed-Dîn" kitabında şöyle diyor:

"Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir."(Mügni'I-Muhtaç, I/75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar)

İnananlar icin direkt hurafe demeden önce bir açık kapi bırakılmalıdır. Cok uygun degil süslü eger bir noktada soru işareti bile varsa bence yapılmamalı.

8 mayıs 2020 23:12

7. Teşekkürler cevaplarınız için, ben inanmadığım için sorduğum herkes dini açıklama yaptığı için ben bilimsel açıklamasını sordum. İnananlar için değildi hurafe kelimesi

8 mayıs 2020 23:37

8. Lol cevaplar ortaçağdan