roaccutane sonrasi hamilelik icin?

susluler iyi aksamlar, uzun zamandir aklima takilan bir soru var. suan 1 yili askin suredir roaccutane kullaniyorum, yakin zamanda tedavim sonlanacak ancak tedavi sonrasi hamilelik icin ne kadar sure beklemek guvenli olur? cogu doktor farkli bir sureden bahsediyor, ben 1 ay olarak biliyordum ancak bazi kaynaklar 5 yildan bahsetmis, kafam cok karisti.

1. doktor vermeli böyle bir kararı ama eğer şöyle bir mantıktan yola çıkarsam ki o ilacı kullanmayı bıraktıktan 1 sene sonra daha kan veremiyorsunuz bağışçı olamıyorsunuz belki hamilelikte de benzer mantıkla olabilir gibi düşündüm.

ama doktor ne derse o böyle bir şeyin vebaline giremem.

31 ocak 2019 22:28

2. 1 sene kadar* diyecektim.

31 ocak 2019 22:29

3. Valla takipteyim sorunu süslü, 5 yılsa mıçtım zaten 30’uma 1 sene kaldı:)

31 ocak 2019 22:29

4. En az 6 ay diye biliyorum.

31 ocak 2019 22:29

5. Baba adayında da mı aynı şekilde acep?

31 ocak 2019 22:44

6. sagolun susluler cevaplariniz icin. genel bilgi amacli sormustum herkes farkli birsey soyledigi icin. tedavimi bitirdiginde doktorumdan ogrenecegim kesin sureyi, buraya yazarim :)

31 ocak 2019 23:05

7. Ben de kullanıyorum roaccutane, Sorduğum birkaç dermatolog 1 ay demişti, ama biri ben senin yerinde olsam yine 2-3 ay beklerdim dedi. O yüzden ben tedavim bittikten sonra 3 ay beklemeyi düşünüyorum en azından süslücüm

31 ocak 2019 23:08

8. takipteyim süslücüm <3 bende çünkü roaccutane kullandım :( öğrenince bilgi verirsen çoook mutlu olurum

1 şubat 2019 09:39

9. Ben de kullanmıştım doktor 2 sene demişti. Ama benim sonradan okuduğum yazılarda kadınların yumurtalarının doğuştan beri aynı yumurtalar olduğu dolayısıyla riskin zaman bağımsız hep olabileceğiydi. Şu anda keşke kullanmasaydım diyorum .

1 şubat 2019 19:33