roaccutane tedavisini yarım bırakmak mümkün müdür?

aşırı acele karar verdiğimi düşünüyorum bu konuda, doktorum direkt bu ilacı verdi haliyle başka çözüm yokmuş gibi göründü. cilt bakımı ile halledebileceğimi düşünüyorum. sadece 2 kutu bitirdim doktoruma da bu hafta sonu soracağım fakat fikirlerinizi almak istedim. birden kessem herhangi bir zararı yan etkisi olur mu?

1. 2 kutu seni kusma evresine gerirmiş olması gerekeri süslü bence bu kadar kullandıysan devam et zaten en fazla beş ay kullanılması lazım ilacın etkileri harika cilt bakımıda önemli tabii ama sen bilirsin

13 ocak 2019 10:38

2. Hızlı yazdığım için cümlelerim karışık olmuş. 1 ay önce doktorum sadece kan tahlili yaparak bu ilacı kullanmazsan sivilcelerin geçmez dedi. O an çok fevri davrandım ve kabul ettim. Şu an ise cilt bakımıyla halledilebilir olmazsa bu ilaca başvururum dite düşünüyorum. Çünkü çekilecek çile değil. Her şeyden önce ben normal ciltliyim, doktoruma bunu belirtmeme rağmen yağlı ciltler için piyasaya sürülmüş gerçekten cildi kurutan ürünler almamı istedi. Yüzüm o kadar gergin ki, canım acıyor artık. Bunları önceden düşünmeyip direkt başlamakla en büyük hata da benim. Bu yüzden bırakmak istiyorum.

13 ocak 2019 10:40

3. (yazar: turkan0402) süslüm malesef dediğiniz gibi kusma evresindeyim. Bu madde beni ikilemde bırakıyor fakat lens takıyorum ve göz numaram epeyce büyük. Göz kuruluğumun ilerlemesi ve lens takamamaktan manyak korkuyorum.

13 ocak 2019 10:42

4. Bence şuan fevri davranıyorsunuz. Çünkü doktorunuz bu ilacı öylesine veremez. Gerekli görmüş ki vermiş. Genel olarak bu ilaçtan bir korku var ama yan etkileri için dikkatli davranılırsa sonucunda kullandığınız için şükredeceginiz bir ilaç esasen. Mevsim olarak çok dogru bir zaman. Min 3-4 ay daha kullanacaksınız. Sonrasında neredeyse ömür boyu max bir sivilce ile geçecek hayatınız. Ben kullandım. Ve öncesinde cilt balımla çok savaştım. Kullanmadığım markalar pahalı/uygun fiyatlı kalmadı. Geçmiyor ilaçsız. Ya da anlık geçer sonra yine karşınıza çıkar. Bence devam edin. Bırakmayı düşünmeyin bile. Lensleriniz için göz damlası kullanın? Ben 6 ay kullandım. Tam 12 lip balm kutularca nemlendirici bitirdim cildime. Yüzünüz için verilen yağlı ciltlere uygun ürünlerin nedeni ise şuan kusma evresinde oldugu için cildinizin daha da sivilceli olmasındandır. Bol bol su için. A vitamini yüksek oldugundan havuc yemeyin. Alkolden uzak durun. Kendinizi bedeninizi bol nemlendirin.

13 ocak 2019 10:54

5. Değerli görüşleriniz içim teşekkür ederim anonim 2. Göz damlasını düşündüm fakat geçici çözüm olduğu söylendi, bunu da doktoruma danışacağım. Yine de cilt tipimi bilmeden direkt yağlı cilde göre ürün önermesi kafamda hâlâ soru işaretlerine sebep. İnternette hormonlara ve birçok testin yapılıp son çare ise yazılması gerektiği hakkında bilgiler vardı. Kolay bir ilaç değil. Doktorumdan malesef pek bir bilgi de alamadım. Elimden geldiğince su içiyorum, kolayı bile kestim. Balık ekmeğin yanında bile su içiyorum hüzün ehjwjsxjdj. Tekrardan teşekkürler.

13 ocak 2019 11:00

6. 3 ve 4. Anonim çoook teşekkürler size de. Son bir soru sorup def olacağım. Silvex adında bir losyon var, cildimi en çok mahveden bu losyon aslında. Nasıl uygulamam gerektiğini bir türlü çözemedim. Temiz ve nemli olmayan bir cilde sadece sivilce üzerine uygulayın diyor. Bunu yapıyorum, ama cildim resmen çatlayacak kıvama geliyor. Biraz bekletip nemlendirici uyguluyorum böyle de etkisi yokmuş gibi. Gerçi şimdiye kadar sivilceme etkisini yakalayamadım, madecassol çok daha iyi iş çıkarıyor gerçekten. Bilgili süslülerimiz acaba bu allahın belası ürün nasıl kullanılıyor? Gerçekten çözemedim, nemlendirdikten sonra sürersem etkisiz olacakmış gibi. Tekrar tekrar teşekkürler

13 ocak 2019 11:05

7. Teşekkür ederim 5. Anonim♡, dişimi sıkıcam sanırım.

13 ocak 2019 11:08

8. Süslücüm karaciğer enzimlerinizde sıkıntı olduğunu yani içten geldiğini düşünmüşse başlatmış olabilir bana da o testler yapılmıştı bir bozukluk çıkmamıştı bir şeyler denemiştik başka 2 ay kadar sonra baktık olmadı başladık. Sizin doktorunuz testlerden sonrA böyle demişse bir bildiği vardır.

13 ocak 2019 11:10

9. Eminim linç yiyeceğim ama şunları söylemek istiyorum:

Süslü Ben yarım bırakmıştım zoretanin tedavimi, üniversite sınavıma hazırlanma senemdi. Bıraktığım için pişman değilim çünkü ben de senin gibi lens kullanıyordum, artık dudaklarımdan suyun çekildiğini hissediyordum. Bu kadar vücut salgılarıyla oynayan ve karaciğer üzerinde çok etkisi olan bir ilaç hormonlarıma neler yapmaz diye düşündüm. Tüm sistemimin salgılarını azaltıyordu çünkü. Bence sivilcelerin geçmesi için tüm vücudumuzun dengesini bozmaya gerek yok.

Şöyle bir şey de var. Hangi doktora gittiysem bana, zoretanin, roaccutane ve antibiyotik(monodoks) yazdı. Tamam sivilce tedavilerinde bu ilaçlar kullanılıyor ama yarar zarar oranını iyi anlamak gerek. Sanki doktorlar ezberlemiş bunları, al sana roaccutane, al sana antibiyotik diyip gönderiyor, kolaylarına geliyor. Sivilceyi bir problem olarak gördüklerini de düşünmüyorum çünkü ne tür hastalar geliyor onlara bilseniz. Bana en son gittiğim doktor monodoks(antibiyotik) yazdı, biraz bu ilacı araştırdım, tıp okuyan arkadaşlarıma sordum, farmakoloji hocama sordum. Cinsel yolla bulaşan hastalık olan bel soğukluğu hastalığının tedavisinde de kullanılıyor, yani anlayın ne kadar güçlü ve yan etkilerinin fazla bir ilaç olduğunu. Ayrıca benim kemiklerim zayıftır genetik olarak, bol bol kalsiyum almam lazım, bu antibiyotik ise kemikten kalsiyumu çekiyor. Doktorum ise bunları hiç sorgulamadan bana yazdı antibiyotiği, hem de 7 kutu. Yanlış mı yaptım bilmiyorum ama minör bir sorun olarak gördüğüm sivilce için tüm biyolojik faaliyetlerimi bozmak istemedim ve kullanmadım, zamanla sivilcelerim azaldı, yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. İyice araştırarak dermokozmetik ürünlere yöneldim. Aldığım sonuçtan da memnunum. O hapları kullanmama gerçekten gerek olacak kadar bir sivilce problemim yoktu.

Ben size yarıda bırakın demiyorum, ama gidin bir doktorunuza, bırakmak istediğinizi söyleyin, dozajı azaltarak size bıraktırabilir.

13 ocak 2019 11:46

10. Cevabın için teşekkür ederim 8. Anonim, ben bu ilaca karşı bir insan değilim. Tedirgin olduğum nokta aynı sizin bahsettiğiniz kısım, ben biraz daha üstünde durulması çaresi yoksa bu ilaca başlatılması taraftarıyım. Çoğu doktorun iyi ilgilenmediğini düşünüyorum. Keşke birkaç kez daha farklı dermatoloğa gitseydim.

13 ocak 2019 11:52