robot süpürge kullananlar silme yaparken halılara çıkmasını nasıl önlüyorsunuz?

süslüler roborock q7max modelinden aldım. halıya çıktığında mopu içine çekiyor ve mop halıya değmiyor diye s7 alacaktım ama satıcı mopu kaldırsa bile gene de halıya değiyor , çok fonksiyonel bi özellik değil dedi satıcı o yüzden emiş gücü daha yüksek diye q7 max modeli tercih ettim. ama halıları silmemesi için no mop zone olarak nasıl seçeceğim? haritalandırma yaptı ama halı bölgeleri haritada gözükmüyor. no mop zone kısmına girdiğimde halıları manuel eklememi istiyor ama haritaya halıları tam ölçüde ve tam yerinde nasıl ekleyeceğim ki? yani mesela haritada oda1 olarak gözüken yerdeki halıyı santimine kadar doğru yerde işaretlemek çok zor imkansız hatta

1. Paspas yaptırmak istediğinizde seçmeli alan temizliği yapabilirsiniz ya da haritada yasaklı alan özelliğini kullanarak halının olduğu kısımları seçerseniz halıya mop yapmaz. Aynı markanın s5 maxini kullanıyorum.

14 kasım 2022 17:32

2. süslücüm halıları tam yerinde ve ölçüsünde işaretleyemedim ya başında deneyerek kaç kez denedim gene de tam olmadı. Bide bu alanda mop yapma diye seçsek bile kirli olan mop halıya değmiyor mu orayı süpürürken?

15 kasım 2022 10:32

3. her robotun farklı özellikleri var, onu bir şekilde ayarlayarak halılara çarpmasını önleyebiliyorsun diye biliyorum

15 kasım 2022 12:37