süslüler ben film izleme kültürü edinmek istiyorum ama daha çok anlayarak izlemek istiyorum buna nasıl başlarım tavsiye edebileceğiniz kanal

kanallar kitaplar var mı? bir de çok dağınık izliyorum örneğin iran ve türk sinemasından izlemek istiyorum takip edebileceğim liste öneriniz var mı ?direkt imdb’den mi bakayım?

1. Süslü imdb bazen yanıltıcı olabiliyor. İnstagramda film tavsiyesi veren kanallar var. Keşfete film yazıp ararsan zaten daha sonra farklı kanalları da getirir karşına. Ben buralardan karşıma çıktıkça katdesip izliyorum. Getçekten çok beğendiğim filmler oluyor. Bir dene istersen.

23 şubat 2025 17:55

2. letterbox kullan

23 şubat 2025 17:57

3. Ya aslında kendi sevdiğin filmlerden yola çıkabilirsin. Aynı yönetmenin diğer filmleri, aynı görüntü yönetmeninin diğer filmleri gibi gibi. Ben de naçizane sevdiğim filmleri önermek isterim aklıma gelen

The wind rises (rüzgar yükseliyor çizgi film)

Kısa ve acısız (Fatih Akın)

Paramparça (Fatih Akın)

Soul kitchen (Fatih Akın)

My favourite cake (şu ara vizyonda zaten)

A separation ( bir ayrılık mı ne Türkçesi yine iran filmi)

Perfect days (mubide var)

Duvara karşı (fatih akın(gizlinot: Evet tüm filmlerini izledim) )

Druk (sarhoş diye mi ne çevrildi mads mikkelsen oynuyo)

Twarz (polonya filmi)

Muhsin bey (şener şen oynuyo youtubeda var)

Ademin trenleri (görüntü yönetmeni aşırı iyi, nurgül yeşilçay derya alabora cem özer miydi adamın adı o oynuyo mükemmel bi kadro, mubide var yine)

Masumiyet (zeki demirkubuz)

Hacivat ile karagöz neden öldürüldü

Eternity and a day (her şeyiyle mükemmel ben en çok müziklerini seviyorum)

Swallow (mubide gerilim filmi)

The father (karıştırmıyorsam anthony hopkins oynuyor alzheimer ile ilgili en iyi film)

Duvara karşı (fatih akın)

Bunlar bir çırpıda aklıma gelen bence bir insanın hem sinema gözünü doyuracak hem de merak uyandıracak filmler. Ben izlemedim ama flow da çok güzelmiş.

Of şimdi öneride bulundum diys beğenmezsen ağlayacağım sjfj

24 şubat 2025 07:51

4. Çoook teşekkür ederimmm 💚