süslüler demir eksikliğinden dolayı oroferon ve çinko için zinco alıyorum ilaç olarak. bu sabah ilk kez içtim ama inanılmaz bir karın ağrım?

var. acaba bu ilaçların yanında mide koruyucu vs içmek gerekir mi? ilaçlarımı da doktor yazmıştı ama yanlış bir şey yapmak istemem

1. Ben de zinco içiyorum süslü öncesinde mide koruyucu alıyorum aşırı midemi bulandırıyor çünkü. Doktorum herhangi bir şey söylemedi bu konuda.

29 eylül 2023 15:04

2. Oroferon yapmıştı bende, laktoz intoleransınız varsa ondan olabilir ben içeriğine bakmadan kullanmıştım. Ama sonrasında alıştı vücudum

29 eylül 2023 15:07

3. Süslü muhtemelen ishal olacaksındır.

Çinko genelde yapar, Demirse bazılarında kabızlık bazı kişilerde ise ishal yapar. sana tavsiyem şudur: bir hafta birini iç sonraki hafta diğerini iç eğer bir şey olmazsa ikisini birlikte iç. Böylelikle senin neyin rahatsız ettiğini bulmuş olursun

29 eylül 2023 15:08

4. zinco bende hiç bulantı yapmıyor ama başka bir çinko ilacı beni bulantıdan mahvetmişti. mide koruyucu kullanmanız iyi olur

29 eylül 2023 20:14

5. öncelikle geçmiş olsun sülümenli, aman ihmal etmeyin tekrar bir doktora gidin.

bu kış bana da demir eksikliği için ilaç vermişlerdi ancak çok kötü mide bulantısı yapıyordu, hiç bir şekilde içemedim kalmıştı öyle ama kötüydüm de, 46 kilo civarlarindaydim, halsizlik uyuşukluk her şey mevcuttu. bir ay sonra filan doktora tekrar gittim, dedim böyle böyle ben bunu içemiyorum ne yapacağız? bu seferki farklı bir doktordu, bana bir seviye daha kolay içebilecegimi söylediği bir ilaç yazdı (içinde çinko olmayan bir haptı). Özellikle çinko almamı gerektirecek bir durumum olmadığı için zaten gerek de yokmus o ilk ilaca. neyse ben bu hapı yaklasik 6 ay içtim hiç dokunmadı. 6 ay sonunda test yaptırdım kan degerlerim normale dönmüş şükür. kilom da 49 50 gibi şimdilik.

bu arada ben ilacı çay kahve ve kalsiyumla etkileşime girmemesi icin gece yatmadan hemen once içiyordum. doktora danıştım olur yapabilirsin öyle demişti.

30 eylül 2023 02:05

6. A6 süslü demir eksikliği için hangi ilacı kullandınız? Ben ocaktan beri aynı hapı içiyorum ve en son tahlil yaptırmaya gittiğimde bırakın yükselmeyi düşmüştü bile. gerçekten canım sıkılmaya başladı artık bu duruma.

30 eylül 2023 11:07

7. @a1 suslu gyno ferro sanol diye bir ilac. yalniz cay kahve kalsiyumla beraber almamaya dikkat et demir emilimini azaltiyormuş onlar. en az 2 saat sonra icmek lazımmış cok gecmis olsu n

30 eylül 2023 13:02

8. Çoook sağ ol süslüm <3