süslüler ilk defa sushi yiyeceğim ne yiyebilirim?

sushico ya gideceğim. hem sushi hem de menüde beğendiğiniz tavsiye edeceğiniz bir yemek olabilir. ilk hangi roll u yiyebilirim?

1. Yengeçli hafif pişmiş bir versiyonu vardı. İlk deneme için güzel. Ben bir tek onu yiyebiliyorum gerçi.

3 ağustos 2018 15:07

2. sake roll ye süslü garanti olsun. ilk defa için california roll uygun değil bence. genelde o önerilir diye yazdım.

3 ağustos 2018 15:08

3. nigirilerden yiyebilirsiniz ya da california / philadelphia roll.

Sıcak roll menüsünden sevdiğiniz deniz ürününe göre de seçim yapabilirsiniz. (Bence menünün en güzel kısmı bu)

İlk seferinizde yosunlulardan yemeyin (adını hatırlayamadım şimdi), sushiden soğuyabilirsiniz.

3 ağustos 2018 15:13

4. Biz gittiğimizde bize california roll önermişlerdi. İlk defa yemiştim bende ve çok hoşuma gitmişti. Wasabi'dende uzak durun derim...

3 ağustos 2018 15:21

5. İlk deneme için kesinlikle california roll

3 ağustos 2018 15:30

6. shrimp tempura oneririm, veya pismis somon ile yapilan herhangi bir sushi. california roll falan icinde gercek balik bile yok. verdiginiz paraya degmez bence. simdiden afiyet olsun.

3 ağustos 2018 15:33

7. California roll yanında da bir güzel kola

3 ağustos 2018 15:36

8. sık suşi tüketme imkânı bulan ve zaman zaman yapan biri olarak yazıyorum süslüm. ilk kez suşiciye gitmek genelde insanı gerebilen bir deneyimdir. youtube'da "how to eat sushi" ya da "suşi nasıl yenir" gibi aramalar yapabilirsiniz. suşi uzak doğu geleneklerine göre ya elle ya da chopstick'le yenir. çatal bıçak istemeyin. önemsiz gibi gelebilir ama elle yemek gibi kolay ve "doğru" bir alternatif varken her zamanki yönteme başvurmayın. tabağınıza biraz wasabi ve biraz da zencefil turşusu ("ginger" - okunuşu "cincır") alın. elinizdeki/chopstick'inizdeki suşiyi küçük kâse içerisindeki soya sosuna ve çok azıcık da (suşiler geldiğinde tabağınıza suşi tahtasından bir kısmını almış olduğunuz) wasabiye değdirin. sunum öncesinde tabağınızın yanı sıra önünüzde ufak bir kâse olacaktır, masadaki soya sosu şişesinden bir parmak kadar doldurabilirsiniz. bunu sizin yerinize garson da yapabilir. suşinizi yiyip yuttuktan sonra damağınızı temizlemek ve sonraki suşinin tadını daha iyi alabilmek için ufak bir parça zencefil yiyin. zorunlu olmamakla birlikte usulü budur.

yılan balığı gibi normalde yemediğimiz balık türlerini göreceksiniz, denemekten çekinmeyin ama sonraki gidişlerinize saklamanızı öneririm. menüde görüntüsü ve açıklaması hoşunuza giden birkaç çeşit söyleyin. normalde bir oturuşta bir kişi 15-20 civarı yiyebiliyor. kalabalıksanız, bu sayıları da düşünerek karışık ve büyük bir set söyleyebilirsiniz. genelde daha uygun fiyatlı olurlar. ilk yiyişiniz olduğu için isterseniz iki tane 6'lı set söyleyerek başlayın. bitmeye yakın daha yiyebilecek gibiyseniz masadakilerle birlikte karar vererek bir iki ortak set daha söyleyin. normal setler genelde 6'lı, 8'li ya da 10'lu olurlar. bazı suşiler sıcak servis edilir. biz genelde ortaya çeşit çeşit söyler, hepsinden azar azar yemiş oluruz. ama kendinize özel de söyleyebilirsiniz. örneğin kendiniz için seçimler yapıp ortaya da deneme amaçlı hiç bilmediğiniz bir balık türü içeren bir suşi söyleyebilirsiniz. biraz pahalı olmakla birlikte japon biraları da satabiliyor suşiciler, örneğin "kirin" marka bira hoştur. suşiyle birlikte bira veya çeşitli uzak doğu çayları içmek yaygındır. afiyet olsun <3

3 ağustos 2018 16:04

9. ilk deneme için pişmişlerden deneyin zaten menude belirtiyor ne denersek deneyelim hep istanbul roll'a geri donuyoruz

3 ağustos 2018 16:27

10. yukarıdaki uzunca cevabıma ek olarak şunu söylemek isterim. sushico bir restoran zinciridir. buralardaki suşiler bağımsız suşi restoranlarındaki (örneğin ülkede sadece o şehirde birkaç şubesi olan ya da hiç şubesi olmayan) suşilerden daha az lezzetlidir. bazen kuru ve hacimsiz olabilirler. yani aslında suşi dünyasının mcdonalds'ına gidiyorsunuz gibi bir durum söz konusu. o yüzden bu deneyiminizden memnun kalmazsanız suşiye küsmek yerine bağımsız, butik suşiciler keşfederek onlara gitmenizi öneririm.

3 ağustos 2018 18:08