süslüler kedim çok hasta. ne yapabilirim?

merhaba süslüler 15 gün önce sokaktan 2 aylık bi yavru kedi sahiplendim. veterinere götürdüm çok sağlıklı olduğunu söylediler ama daha sonra hırıltılı nefes almaya başladı. tekrar götürdüm 7 gün antibiyotik iğne tedavisi yaptık. veteriner düzeldi dedi ama dün gece kötüleşince başka bi veterinere götürdüm orda kan tahlili ve röntgen çektiler ve akciğerlerinin çok kötü olduğunu kanında yüksek enfeksiyon olduğunu söylediler. çok uzattım biliyorum ama başına gelen benim yavrum iyileşti biz şunu şunu yaptık diyen biriler varsa yazarsa çok sevinirim :(  veteriner yine antibiyotik ve kortizon iğne tedavisi verdi. ne olur ne olmaz tekrar serum gerekir diye damar yolunu da açık bıraktı. onu zaten uygulayacaz ama birebir yaşayan varsa tecrübelerini duymak istedim :( şimdiden teşekkürler.

1. benimkinin de akciğerlerinde ödem vardı ve biz bunu bir sene sonra anca anladık, çünkü lanet veteriner mevsimsel deyip şurubu dayayıp geçiyordu. sonra başka bir veterinere götürdüm, akciğer filmi çektiler. bir iki tedavi denendi ama onlar işe yaramadı, en son kortizon iğnesi işe yaradı. şu an kızım 11 yaşında.

siz de veteriner seçiminde sıkıntı yaşamışsınız sanırım başta, ama tavsiyem şu an bulduğunuza güvenmeniz. tespiti doğru yaptıktan sonra tedavisinin ne olacağını en iyi onlar bilirler, ama deneme yanılma elbette olacaktır. biz iğneden önce ilaç ve buhar banyosu denedik, olmayınca iğneye geçtik. çok ağır değildi ama tabi bizimkinin durumu. burnu hep tıkalı ve sümüklüydü. iki koşunca yorulup tıkanıyordu, ama dediğim gibi bu bir sene süresince ağırlaşmadı bu durumu. zaten en sonunda ben veterinerin adam gibi ilgilenmemesine sinir olduğum için değiştirdim, çözüme gittiğimize inansam belki ağırlaşacaktı kızımın da durumu.

sağlıklı günler diliyorum ikinize de.

17 kasım 2020 11:57

2. Kesin linç yiycem ama o kedi ölür süslü. Yavrularda enfeksiyon iyileştirmek çok zor oluyor

17 kasım 2020 12:07

3. Süslü ya kafama göre yanlış bir şey söylemek istemem ama kedilerde hastalıklarda ımmuneks diye bi şurup kullanılıyor. Bizzat tedavisi olmaz ama bağışıklığı güçlendikçe belki tedavi hızlanır

17 kasım 2020 12:13

4. Anonim2 süslüm sağol uzun uzun anlatmışsın. Benimki de inşallah sizin yavrunuz gibi atlatabilir. Atlatan birilerini duymaya ihtiyacım var dünden beri ağlamaktan ben de perişan oldum.

17 kasım 2020 12:19

5. Anonim 3 ve anonim 4 sağolun iyi dilekleriniz için süslüler:( çok teşekkür ederim

17 kasım 2020 12:20

6. Anonim5 süslü iyi şeyler duymak isteyen birine bu yorumu yapmanız oldukça gereksiz. Açık sözcülükle patavatsızlık arasında ince bi çizgi var. Sizinki patavatsızlık oluyor.

17 kasım 2020 12:21

7. Anonim6 teşekkürler süslü önerin için bize de öyle bi şurup verdi veteriner bağışıklık güçlendirmek için

17 kasım 2020 12:22

8. eğer bu tedavi sonucunda da iyileşmezse antibiyogram testi isteyebilirsin. bu tür durumlara veterinerler genelde enfeksiyonlar için işe yarar antibiyotikleri bildikleri için direkt onları kullanıyorlar ama bazen o antibiyotikler işe yaramıyor, farklı türde bakteri oluyor vücutta. antibiyogram testi hangi antibiyotiklerin daha işe yarar oldugunu anlamanızı sağlar. veterinerler ekstra masraf çıkarmamak için ilk etapta pek önermeyebiliyorlar böyle testleri ama deneme yanılmadan iyidir özellikle üstüste iki tedaviye cevap vermezse. umarıım sağlıkla büyür.

17 kasım 2020 12:37

9. Sağol süslü dediğinizi de aklıma not ediyorum. İnşallah büyüyüp evin içinde koşturduğunu görebilirim.

17 kasım 2020 12:44

10. çok geçmiş olsun süslü öncelikle, ben özel veterinerlere yaşadığım deneyimler sonucunda güvencimi kaybettim. neden diye sorarsanız bundan 1 sene önce 6 yaşındaki kedimde ufak bir halsizlikle gittik, 3 veteriner gezdik hiçbirinin tedavisi sonuç vermedi en sonuncusunda tedavi görürken kaybettim kedimi. daha sonrasında çevremden duyduğuma göre hayvan hastaneleri bu konuda daha iyi hizmet veriyorlarmış, veterinerler (genelleme yapmak istemiyorum ama gerçekten hayvan sevgisi olan veteriner azınlıkta) maalesef en küçük halsizlikte bile götürdüğümüzde daha çok para almak için bir sürü ilaç kimyasal veriyorlar. ben bunların hayvanları daha çok yorduğunu düşünüyorum, yani düzelebilecek haldeyse bile bir sürü kimyasal alınca hayvanların durumu daha kötüye gidiyor. eğer izmir tarafındaysanız çiğli hayvan hastanesini tavsiye edebilirim, yakın çevremde bir arkadaşımın kedisi orada benzer bir hastalıktan tedavi gördü ve kısa sürede toparlandı. umarım iyileşir iyi dileklerim sizinle.

17 kasım 2020 12:59