Medpamid içtiğimde baştan boynum tutuluyordu sadece tutulmaktan kastım da boynum kasılıp yan bakakalıyordum ve asla çeviremiyordum kafamı ve arada kasılıp kafam atar gibi oluyordu. Biz bunu medpamidde yaşadık sonra bana hastaneye yattığımda(kronik ishalim var) kaydı olduğu halde ve söylediğimiz halde medpamid verdiler ve ben yüz felci geçirdim. Dilim dışarıya çıktı boynum yamuldu ağzım kasıldı nefes alamamaya başladım gözlerim falan da kaydı. Anlattım ki siz net anlayabilin diye o zaman doktorlar geçici yüz felci demişlerdi. Süslüler hayatımın en kötü günüydü öyle söyleyeyim öyle kalıcak diye korkmuştum o kadar çok acı çekmiştim ki ölceksem öleyim kurtulayım diye düşünüyordum. Çok uzun oldu özür dilerim anlayabilmeniz için anlattım. Şimdi ben 15 gün sonra sınava gireceğim ve adet dönemlerim çok sancılı geçiyor bu yüzden geciktirmek için ilaç aldım. Eczacıya bunları anlatıp sordum ama bir doktora görünün ona sorun dedi. Bayram tatili başladı doktora yakın zamanda gidemeyeceğim. Acilde pratisyenler oluyor bilebilirler mi bilmiyorum. Burada doktor varsa diye sormak istedim.İlacın adı primolut-n 5mg bu medpamid emodur buscoban benzeri etki yapar mı bileşenleri bile benzer ise kullanmayacağım süslüler başka da kullanabilirim. Başka ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
içeriklerine baktım çok başka mekanizmalar alerjiniz olacağını sanmam.
Anonim 1, teşekkür ederim. Anonim 3 , doktorlar medpamid öyle bir şey yapmaz alerji dediler bize. O kadar çok etki etmesinin nedeni de kandan direk vermeleriymiş öyle demişlerdi zaten bir çözüm de bulamamışlardı morfin verip bayılttılar o da çığlıklarım bütün hastaneyi inlettiği için. Uyandığımda hafiflemişti
Buscopan da bana dil şişmesi, soğuk terleme yapıyor. O belirttiğiniz belirtilerin bir kısmını nörodol ilacında yaşamıştım. Geçmiş olsun.
Anonim 4 teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Ben o günden sonra çok dikkat ediyorum her ilaçta söylüyorum siz de söyleyin.
Sizde olan şeyler alerji değil zaten yan etki
Anladım anonim 1 teşekkür ederim çok sağolun <3
anonim 5 teşekkür ederim. Videoyu çeken kişi adına üzüldüm onun daha da şiddetliymiş benim bacaklarıma kollarıma bir etkisi olmamıştı. Ona müdahele edebilmişler aynı hastanede bana edememişlerdi ona da sevindim benden sonra da böyle olaylar yaşanmış demekki. Bize medpamidden olmaz falan demişlerdi uzman gelene kadar ve morfin vermişlerdi sadece. En azından bir tedavisi bulunmuş o durumda uzun süre kalmayacak kimse gerçekten çok sevindim.
Metpamid bende de çene kayması yapmıştı. Ama emedur ya da buscopan kullandığımda bir sorun yaşamadım. Konunun uzmanı değilim ama alerji değil de yan etki olduğunu düşünüyorum. Çünkü bana ilacın yan etkisi olduğunu söylemişlerdi.