bence bu sorunun cevabı evet pandemide hiç takmadım ve bildiğin sarktı. iyi bir sütyeni bilemiyorum :D
hatta takmaya başladıkça eskisi gibi olmasa da yeniden kalktı sanki
Kimileri de göğüs kaslarını zayıflattığı için sarkmayı destekliyor diyor...
en sıcak havada uyurken bile takıyorum sarkmasın diye. 23 yaşındayım hiç sarkmadı. umarım doğrudur da çektiğim çileye değer.
Bir yazıda bir süre takılmadığı zaman 7mm kadar dikleştiği yazıyordu. Balenli ve dolgulu sütyenler memeyi sıkıştırdığı için kan akışını engelliyormuş. İyi kanlanmayan meme de sarkıyor imiş. (link: https://www.instagram.com/p/CVNUnybIIQf/?utm_medium=copy_link Şöyle bırakayım okuduğum yazıyı)
A1 amma sallamışsınız.
sarkma memenizin büyüklüğüne ve genetiğinize bağlıdır. büyükse takın takmayın sarkacak(gbkz: mecbur) annenizin memeleri sarkıksa yine ister takın ister takmayın sarkacak. memenizin sarkmasını istemiyorsanız yapabileceğiniz max şeyler; hızlı kilo alıp vermemek, spor yapmak, caps lock sütyen takmamak caps lock, düzgün sütyeni bulabilmek, emzirmemek, hoplamamak, kollajen kullanmak, soğuk suyla duş almak. ve son olarak(gbkz: en etkilisi) yerçekimi olmayan bir yerde yaşamak.
2 senedir evden çalıştığımdan dolayı evde hiç takmıyorum. Sarkma olmadı. Yaş 30)
Niye sallayayım kendi başıma geleni yazdım dndnnd
Memişlerim çıktığından beri yarım atleti bile yazın ve yaz kış evdeyken hiç giymezdim sadece okula, dışarıya giderken yarım atlet giyiyordum oldum olası sütyen sevmedim ve takmaktan kaçındım, bedenim markadan markaya değişiyor ama genelde b cup yada c cup oluyor yani fazla büyük değil ve hiç sarkma yok bana askıya almaktansa kendi kaşlarını kullanmak sarkmayı engeller gibi geliyor ama işte herkesin kas yapısı deri sıkılığı meme büyüklüğü günlük aktivitesi vs vs değiştiği için net birşey söylemek de zor. İyi memeler aman iyi geceler :D
hayır tabii ki bir sütyene bu kadar anlam yükleyen kadınlara çok gülüyorum. Pandemide sütyen takmadım evet sarktı diyenin memesinin sarkacağı varmış zaten evde hareketsiz kalmışsın kilo almışsındır sarkmıştır sen bunu sütyene bağlarsan komik olur. ideal kilosunda olmayan erkekler gibi kaslanırım gibisinden saçma sapan bir korkuyla ağırlık çalışmayan hayatı boyunca göğüs kaslarını kullanmayan kadınların memesi sarkmaya mahkumdur. Emzirmek tek kriter değildir istersen yıllarca emzir vücuduna iyi bakıyor sporunu yapıyorsan memen öyle ninelerinki gibi sarkmaz. Sütyen sadece dik gösterir ama sarkmaya etkisi yoktur meme bir yağ dokusu sarkacak korkusuyla boşuna sütyene sarılıp kendinize acı çektirmeyin onun yerine ağırlık çalışın.
Not: Göğüs bir kas grubudur sarkmaz sarkan şey memedir meme demekten korkmayın bu kadar.
İçinde hamilelik ve emzirme de dahil 3 senedir sütyen takmıyorum, sarkma yok. Ki memelerim emzirmeyle birlikte 3 beden büyüdü ve emzirmeyi bırakınca geri küçüldü.