Süslü ben de uzun yıllar hem saçlarımın çok basık hale gelme ihtimalinden, fazla düzleşme ihtimalinden, formaldehitten falan korkup yaptırmamıştım. Cidden lanet saçlarım var, kuru, süpürge gibi, yarısı düz yarısı kıvırcık yarısı dalgalı, kabarır tiftik tiftik olur, azıcık nem görsün ısıyla verdiğin şekil bozulur, taramak ölümdür dökülür vs vs sayfalarca yazarım yani öyle berbat bir saç.
Artık canıma tak etti, uzun süre araştırdıktan sonra geçen aylarda qod max silver kit alarak kuaförüme yaptırdım. (Piyasadaki en iyi ürünlerden) Pahalı baya, benim uzun saçlarıma 120ml ürün kullanıldı(boya gibi sürüp bekleyip duruluyorsun, fön ve düzleştirici duruladıktan sonra yapılıyor) bu da bana 269+75(kuaför) liraya geldi. Üründen memnun kalmadım, etkisini çok çabuk kaybetti, uygularken duman vs yok ama klasik olarak saçını her yıkadığında formaldehit kokusunu alıyorsun.
Native base son umudumdu, küçük miktarlarda satılmıyor, gözümü karartıp aldım işlem öncesi şampuan ve keratin kremini. 1400-1600 lira aralığında satılıyor 1000 ml'i. Kuaförler işlem yaparken saç boyu ve yoğunluğuna göre 10-25 gram aralığında ürün kullanıyor, bu da şişe başına göz kararı en az 30 uygulama demek.
Bunu ıslak saça sürüp, bekletip, durulamadan fön ve düzleştirici aşamasına geçiyorsun. Ürünü çok az kullanmak lazım, fazlası ağırlık yapıyor, ama sonuc ef sa ne. Çok mutluyum Süslü. Duştan sonra saçı ısıyla kurutman lazım, ben dyson'ın fırça başlığını kullanıyorum.
Sonuçlar:
1. Saç çok daha çabuk kuruyor.
2. Kuruduktan sonra yumuşak. Yumuşacık!
3. Evet düz oluyor, ama pırasa gibi değil. Doğal, kısmen hacimli bir düzlük. Düzleştirici ile üstünden geçersen dümdüz, ve bozulmuyor.
4. Saç herhangi bir şekillendirmeyi çok daha uzun süre tutuyor. Bazen düzleştirici başlıkla kuruttuktan sonra maşa yapıyorum mesela, eskisine göre çok zor bozuluyor, uzun süre kalıyor, ve yumuşak! Bin kere yumuşak yazabilirim.
5. Parlak!!! Kesinlikle parlak, özellikle güneşte harika parlıyor. Saç yüzeyi çok pürüzsüz olmasa bile parlıyor.
6. Çok nemli bir ortam olmadıkça saç yapısı bozulmuyor kolay kolay. Geçen gece gümüşlük'e gittim, birkaç saat deniz kenarında bir mekanda oturduk, hava acaip nemliydi, o gün düzdü saçım ve çok hafif bozuldu mesela gece sonuna doğru. Eskiden olsa 5 dk içinde cadıya dönerdim. Akyaka'nın nemli akşamlarında da test ettim, bana mısın demiyor.
7. Native base uygulama sırasında cok duman çıkarmasa da göz yakıyor, ama sonradan saç ıslandığında formaldehit kokusu minimumda.
Benim için tek olumsuz yanı saçımın eskisine göre çabuk yağlanması oldu. Ikinci günün ortalarına doğru başlıyor, akşama saçım yağlı görünüyor, üçüncü gün kullanmam imkansız. Ama benim saçım yukarda söylediğim her şeyin üstüne bir de seyrek, senin çok sıkıntı yaşayacağını sanmam.
Romanımı mümkünse Ürünü alıp, bir kere kuaförde yaptırıp nasıl yapıldığını iyice öğrenip sonra kendin yapman yönündeki tavsiyemle bitiriyorum. (Saçın bazı kısımları iyi tutmuyor mesela, rötuş gerekiyor, elinde ürün olursa çocuk oyuncağı kendin yaparsın) tek seferde çok para gibi görünebilir ama yıllarca kullanırsın. Birkaç arkadaşınla beraber ortak da alabilirsiniz.