saçların çok çabuk uzamasına neden olan şey nedir ve nasıl yavaşlatılır?

kısa saç seven biriyim ve saçlarım çok hızlı uzuyor. mart ayında kestirdin çene hizasında ve bir ay geçti sadece şu an omuzlarımda, at kuyruğu falan oluyor. her ay kuaför parası veremediğim için kısa olsun diye toplamaktan başım ağrıyor

1. Hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Düzenli kullandığınız vitamin var mı? Protein ağırlıklı mı besleniyorsunuz? Duştan önce veya sonra diplere herhangi bir şey uyguluyor musunuz? Soruna cevap olmayacak belki ama saç uzatmak isteyen bana güzel cevaplar olacak süslğ. Aslında bu sorular saçının neden hızlı yazdığına da açıklık getirecek.

10 nisan 2023 23:30

2. Gliss Schwarzkopfun şampuanını kullanıyorum. Takviye olarak magnezyum alıyorum intensive bir spor alışkanlığım olduğu için. Protein ağırlıklı besleniyor olabilirim evet. Duştan önce veya sonra bir şey sürmüyorum :/

10 nisan 2023 23:36

3. benimde çok çabuk uzuyor ve bende bıktım süslü saç tipin ne yağlıysa ondanda hızlı uzayabiliyormuş, en sonunda kendime kuaför makası aldım ve youtubedan video izleye izleye kesim yapmayı öğrendim tavsiye ederim uzadıkça kendim hallediyorum artık.

10 nisan 2023 23:51

4. Bir yerde okumuştum vücudunuzda da kıllanma fazlaysa pcos belirtisi olabilir.

11 nisan 2023 00:21

5. anonim 4: ben kesin beceremem ya:/ kakül bile yamuk kesiyorum.

anonim 5: vücudumda anormal bir kıllanma yok. gerçi annem de babam da aşırı kılsız insanlar, genetik de olabilir az kıllı olma durumu

11 nisan 2023 00:33

6. Tırnağı da saçı da su uzatıyor bence. Yazın her ün duş alıyorum hızlı uzuyor. Kışın 2 günde bir alıyorum, zor uzuyor.

11 nisan 2023 01:17

7. saç uzama hızı tamamen genetik ve iç faktörlere bağlı. suyla yıkamayla falan alakası yok saçmalamayın.  benim de hızlı uzuyor çene hizasında kullanıyorum ayda 1 kestirmem gerekiyor. saç uzama hızının önünü alacak bir şey yok süslü

11 nisan 2023 02:02

8. saçım ve tırnağım çok hızlı uzuyor, dip boyam ve kalıcı ojenin dibi çok hızlı geldiği için rahasızım ben de. ne takviye kullanıyorum ne doğru düzgün protein alıyorum vej olduğum için hatta demirim b12m normalin çok altında. saçımı da iki üç günde bir bazen daha uzun aralıklı yıkıyorum. şampuan genelde sülfatsız ve vegan tercih ediyorum. demek istediğim tamamen genetik. pcosum var, saçım da tırnağım da ince ve zayıf keşke yavaş uzasa ama sağlam olsa.

11 nisan 2023 22:34