sabah ezanı kaçta okunuyor diye baktım imsak ve güneş diye iki şey çıktı hangisine bakmalıyım. istanbul için?

kızlar pek dindar değilimdir ailem de aynı şekilde. sabah ezanı kaçta okunuyor diye baktım imsak çıktı ilk önce sonra güneş anlamadım. soru saçma olabilir ama anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

1. Süslücüm imsak ezan saati, güneş ise sabah namazının bitiş saati oluyor. Yani oruç tutacaksınız imsak saatine kadar yemeyi içmeyi bitirmeniz lazım, namaz kılacaksanız imsak ve güneş arasında namazınızı kılmanız gerek,

6 mayıs 2020 00:21

2. Çok teşekkür ederiimmm şimdi net oturdu kafamda sağ olun iyi geceler ikinize de

6 mayıs 2020 00:27

3. Gelen cevaplara ek olarak normalde imsak vakti girdigi an sabah ezani okunmuyor sadece ramazanda oruc tutulacagi icin imsak vakti girdigi gibi ezan okunuyor ki karisiklik olmasin diye. Yani ramazan sonrasi yaa su saatte okunuyordu simdi neden bu kadar gecikti diye dusunmeyin.

6 mayıs 2020 00:51

4. Ramazan harici aylarda sabah ezanının okunma saati nasıl belirleniyor peki

6 mayıs 2020 01:35

5. Hic bilmiyorum arastirmadim da. Belki de biraz daha ezani makul saatte okuyup cami cemaatinin toplanmasini saglamak olabilir. Boylece namaz sonrasi gune baslanabilir. Cunku gunes yazan vakit girdiginde artik namaz vakti kacmis oluyor.

6 mayıs 2020 03:17

6. Cemaate uygun bir saatte kılınıyor güneşten önce, bu kış güneş geç vakte kaldığı için(8 gibi)  işe gidenler var diye imsaktan az bi süre sonra okunuyordu

6 mayıs 2020 03:39