sadece pilates yaparak sıkılaşmak ve popo dikleştirmek mümkün mü?

vücudum popom dışında gayet şekilli ama hiç sıkı değil, lömbür lömbürüm. hiç fazla kilom yok. eve ağırlık almam mümkün değil ve bulunduğum yerde spor salonları kapalı şu an. haftada 4 gün blogilatesten falan tüm vücut pilates yaparak ve birkaç tane ekstra popo hareketi ekleyerek popoyu yukarı kaldırmak ve vücudu sıkılaştırmak mümkün mü? popomu büyütmek istemiyorum ya da vücudumu şekillendirmek istemiyorum tek beklentim popomu dikleştirmek ve vücudumu sıkılaştırmak.

1. evet ama süreci hızlandırmak için ağırlık satın almasanız bile direnç bandı almanızı öneririm ama kullanmadan da gayet etkili olur düzenli yaparsanız.

19 nisan 2021 17:17

2. Her gece yatmadan 50 kere glute bridge yapsan olur süslü çok aşırıya kaçmana gerek yok anlattığın kadarıyla

19 nisan 2021 20:46

3. Süslüm aynı bende böyleydim. Popom için üst bacak ve popo hareketleri yapmaya başladım ocak ayında. Aşırı yayık olan popom gayet toparladı. Yani eskiden bikini giydiğinde utanırdım, şu an utanmam artık ortalama bir popo oldu. Neler yaptım kısaca söyliyim, günlük 15-20 dk arası glute bridge, squat, sumo squat, bacakları yana açma, donkey kick hareketlerini yaptım. Selülitte çoktu hareketlerin ardından 5 dk kuru fırçalama yaptım. Bir de bu hareketleri yaparken uygun olan hareketlerde (donkey kick) iki kilo ağırlığı diz kıvrımıma koyup yapıyorum.

19 nisan 2021 20:52