sebzelerin çoğundan midem bulanıyor ve yiyemiyorum?? buna nasıl bir çözüm bulabilirim?

karnabahar. brokoli, pırasa, ıspanak, kabak, mantar vs. kokuları bile midemi bulandırıyor. ağzıma bile süremiyorum. ağırlıklı olarak et ve karbonhidratla besleniyorum. yediğim az sayıda sebze var: çiğ havuç, lahana, marul, patates gibi.

1. Bence zorlamayın, genelde bir şeyi sevmiyorsak sebebi oluyor. Farkında değilsinizdir belki dokunuyor ya da hafif alerjiniz vardir. Benim birkaç şeyde doğru çıktı mesela bu, bir makale okumuştum, sonrasında test yaptırmıştım. Yani yeteri kadar baska şeylerden vitamin, mineral vs alıyorsanız her şeyi yemrk zorunda değilsiniz süslü, sıkmayın canınızı ne olur.

24 aralık 2018 13:23

2. Pişirme yönteminizi değiştirmeniz gerekiyor bence

Mesela brokoliyi çorba yapsanız blendirdan geçirseniz hissetmezsiniz bile

Baharat da önemli baharat yemeğin tadını da kokusunu da değiştiriyor bence farklı tarifler deneyin

24 aralık 2018 14:17

3. İlk anonime katılıyorum belki öyle bir alerjiniz vardır. Ben de 16-17 yaşıma kadar falan zorla yerdim sebzeleri, sonra fark ettim ki canım anamın pişirme tarzını sevmiyormuşum. Kendim pişirmeye başlayınca yemeye başladım yavaş yavas. Önce taze fasulyeyle başladı. sonra ıspanak, kereviz ve kabak. Hala yiyemediklerim var tabi o ayrı. Şuan fırında mozzarellali kabak mucverim var mesela. :)

Mucveri beklerken Bana kabağı sevdiren tarifi vereyim size. Tarif de değil aslında çok basit. Arkadaşımda yemistim. Kabaklari ve havuçlar çok ince yarım ay veya halka şeklinde doğuyoruz. Buyuk bir tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz. Kapak kapamak yok, o zaman su salar. Ve böyle haşlama gibi olur. Ben soğanı diri sevdiğim için biraz sonra atıyorum. Soğanlar da yarım ay olucak. Bol sarımsak, kimyon karabiber de ekliyorsunuz ve ta daaa. Herkes de çok beğeniyor bu yemeği.

24 aralık 2018 17:00

4. Hepinize tesekkur ederim

24 aralık 2018 18:21

5. Süslü bence mantar, karnabahar falan zaten kokusu çok ağır olan şeyler. Bence hafif sebzeler ve tariflerle başlarsanız alışabilirsiniz

24 aralık 2018 23:57