serum hızlandırılınca çok şiddetli kalp çarpıntısı tansiyon yükselmesi olur mu? şikayet etmeli miyim hastaneyi?

az önce acilde şiddetli ağrıdan dolayı serum yazdılar küçük bir şeydi ağrı kesiciymiş neyse bitmeye yakın durdu. serumu takan teknisyen gibi bir çocugu çagırdım “bu durdu galiba” diye salladı falan sonra azcık kalan serumun ayarını  hızlandırdı, bir anda tüm o kalan serum gürül gürül aktı bitti ama akmasıyla beraber benim kalbim sanki panik atak geçiriyor gibi gümbür gümbür çarpmaya başladı aşırı kötü oldum titredim. oradaki doktora seslendim “niye böyle oldum hızlandırıldı diye mi” falan diyorum bana sanki ben kendi kendime panik olmuşum kalbimi stres çarpıtmış gibi küçümser bir sesle “sen bi arkana yaslan onun içinde ağır bir şey yok” dedi ben abartıyormuşum gibi, sonra o damar yoluna takılan şeyi çıkartmak için hemşirelere gidince söyledim durumu, tansiyonunu ölçelim dediler 16/10 çıktı tansiyonum ve benim hep 9/5 bandında seyreder aşırı düşüktür. onlar da evet hızlı akması yapmıştır çok yükselmiş doktora sor dediler gidip acildeki başka bir doktora anlattım “yaa senin tansiyonun niye böyle oldu hastane stresi tansiyonunu yükseltmiştir” dedi ??????? neyse baktım bir faydaları yok eve geldim içim kalp atışım falan yolda yavaş yavaş kendine geldi ama belli ki orada bir hata yapıldı ve kimse umursamadı bir de üstüne yok stres yok arkana yaslan insanı aptal yerine koyuyorlar üç saat hastanede sıra bekliyorum normalim serum hızlandığı an böyle bir şey yaşıyorum umursamayı geçin bilgi veren yok. az önce internetten baktım ölümle bile sonuçlanabilir yazılmış içindeki ilaca ve hızına göre, şu an korkmam gerekir mi bir kalıcı etkisi olur mu diye ve bu ihmal şikayet etmem gereken bir şey mi diye buradaki bilenlere sormak istedim

1. Panik atak geçirmiş de olabilirsiniz

4 şubat 2022 02:17

2. Aynı şey bana da oldu. Korkup mr çektiler. Normal yani hızlı açınca yükseliyor.

4 şubat 2022 02:31

3. Sorunuzu okurken benim nabzım yükseldi sizi nereye şikayet etmeliyim?

4 şubat 2022 02:40

4. Ne alaka a5 serumu düzgün veremeyen adam zaten siktirsin gitsin kimseye hayrı yok. Sanki hastane değil ahır ahır insanlara hayvan muamelesi yapıp bir de gaslighting'i dayamış. Hastayı dinlemek endişesini anlamak yok ezbere sebep say yolla. Oldu canım aynısını amerika'da yap da sana davayı açsınlar homeless olursun homeless.

4 şubat 2022 03:06

5. Lan abd doktorlara burada yapılanlar yapılsa komple deport uygulanırdı.

4 şubat 2022 05:12

6. Ss ben de 2 ay önce ateşimin çıktığı bir gece serum yemeye gittim. Kışın sık sık hasta olurum ve serumlar hep normal hızdadir. Serum sonrası hiç basım dönmez, ağrım olmaz, carpintim olmaz. Yarım saatte biter ve eve yuruyerek birinin koluna girip dönerim.

Bu seferkinde nedense sürekli başım dönüyordu yattığım yerde. Kalbim güp güp atıyor, sanki damarımda antifriz geziyor gibi bir his. Hastayım diye düşünüyordum gözlerim kapalı yatıyordum zaten. Serumun Hızlı aktığını sonradan hemşire kontrole gelince fark ettik. Hemşire yanlışlıkla öyle bırakmış serum hızını ayarlarken. Sonradan düzeltse de Bu seferkinde eve yürümeyi geç sedyeden kalkınca basım döndü midem bulanmaya başladı. Çarpıntı da sabaha kadar geçmedi. Korkudan uyuyamadim oradan biliyorum :d

Sabah geçmişti ama çok korkuttu beni. Bundan sonra böyle bir durumda en başında daha takılırken kontrol edicem hızını.

4 şubat 2022 05:43

7. Size her şey müstahak ya hizmet bağımlıları

4 şubat 2022 05:48

8. sen bunlara bakma ss burada böyle insanı s*kerler demeye getiriyor herkes ama öyle olmak zorunda değil

4 şubat 2022 13:39

9. Bırakın devleti, istediğiniz özel hastaneye giderseniz gidin bu denli kişiselleşmiş bir hizmeti acildeki serum için almanız bu kadar yüksek nüfuslu ülkede mümkün değil. (Dediğiniz doğrudur; serum hızlı verilmiştir. Olabilir; sonuçta orası acil ve sizde olum kalım düzeyinde hasta değilsiniz belli ki) Yaşınızın 30un üzerinde olmadığınızı tahmin ederek hayat daha size neler gösterecek diyorum. Hele bir de o bayılarak yaşamayı hayal ettiğiniz Avrupa ülkelerindeki sağlık sistemini görseniz.... Amerikalıların bir veciz sözü ile bitiriyorum "such is life"

4 şubat 2022 16:10

10. su an soru sahibini nasil haksiz cikarabildiniz gercekten pes.

4 şubat 2022 18:46