sevgilimin arkadaşına yemeğe davetliyiz?

3 aydır sevgiliyiz. arkadaşıyla tanışmadık hiç. kendisi evli. bizi bu hafta iftara çağırmışlar. işin kötü yanı ben çok utangaç biriyim. hayır, gelmek istemiyorum desem de ayıp olur gibi. sizce ne yapmalıyım?

1. Hiç alışkın değilim böyle şeylere. Haklısınız bir şekilde atmam lazım. Ama hiç tanımadığım bir ortam. Hadi kalabalık olsa neyse. Bilmiyorum...

1 nisan 2023 20:31

2. Mağarada mı yaşıyorsunuz normalde? Alt tarafı iftar neyden utanıyorsunuz anlamadım. Yemek yiyip 3 kelime sohbet edip kalkacaksınız. Bu kadar asgari bir şeyi de yapamıyorsanız evden hiç çıkmayın o zaman.

1 nisan 2023 20:47

3. Arkadaşıyla tanışmayan ailesiyle nasıl tanışacak? Bence reddetme hem ayıp olur hem de tatlı bir firsatı kaçırmış olursun.

1 nisan 2023 21:14

4. Ben de istemezdim. Kahve olsa, dışarıda bir etkinlik olsa anlarım da direkt eve gitmek beni de açmazdı.

1 nisan 2023 21:15

5. Beni de sanırım evde olmak geriyor. Ama kabul ettim... umarım pişman olmam

1 nisan 2023 21:28

6. Yani evet söz vermişsiniz. Ama genel anlamda hayır demeyi öğrenin. Kabalık olarak algılamayın da hayır demeyi. Başka bir öneri getirin misal ama istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

1 nisan 2023 21:30

7. Son anonim 26 yaşındayım. Bu durumdan gerçekten sıkıldım. Sevgilimle ortak bir arkadaş vesilesiyle tanıştık. Bana kalsa onunla da uzun bir süre buluşmazdım. Çok saçma gelebilir size. Ama o kadar geriliyorum, o kadar utanıyorum ki. Ozguvensizlik mi, sosyal fobi mi bilmiyorum. Anonim 1 in de dediği gibi bunu bir fırsat olarak görmek istiyorum. Ne zamana kadar böyle devam edecek sonuçta. Ama bir o kadar da gerginim. Nasıl yapacağım bilmiyorum.

1 nisan 2023 21:38

8. Yani süslü hiç kimseyi tanımadığınız bir ortama girmiyorsunuz sonuçta yanınızda sevgiliniz olacak. Sevgilinizin arkadaşları da elbette size kibar davranmaya çalışacaktır. Gerilmeyin demekle bu hissiniz geçmez tabii ki biliyorum ama kendi kendinize sorup gerilmek için çok ciddi bir neden olup olmadığını bulmaya çalışın mesela. Muhtemelen ilk gittiğinizde gergin olup ortama ve insanlara alıştıkça rahatlarsınız. Zaten ilk tanışma olduğu için siz nasıl tanıştınız yok siz nasıl evlenmeye karar verdiniz falan derken sohbetler kendiliğinden akar.

1 nisan 2023 21:57

9. Çok ama çok teşekkür ederim. Her başım sıkıştığında kendimi burda buluyorum. Yazdıklarınız bana o kadar iyi geliyor ki. Çok sağ olun.

1 nisan 2023 21:59

10. Ben de böyle bir ortamda bulınmuştum, hatta erk arkadasım beni uzun süre arkadas ortamına dahil etmediği için aşırı sinir oluyordum. Neyse bir iftarda evli olan arkadasları evlerine davet ettiler. Başlarda aşırı tutuktum. Rahat hissedememiştim. Mutfağa girip yardım etsem, kız rahatsız olur mu hemen herşeye girişti karıştı diye düşünürmü acaba die düşünmüştüm,sofrayı toplarken tabakları içe koymuyormuş yaldızları bozulmasın diye saçma sapan bi kızdı bence. Kızdan bi samimeyet alamamıştım özetle -beni geren kızın mesafeli tavrıydı. Zaten ilk yarımsaatte anlarsın . Baktın çok rahat hissediyorsun oturun- baktın mesafeli bi tavır var iftarı yapın kalk

2 nisan 2023 02:58