sevgilimle 1 günlük otelde kalmayı planlıyoruz. ailemin öğrenme ihtimali var mıdır?

maksat cinsellik değil. uzun zamandır birlikte olmamıza rağmen hep toplum içinde birbirimizi görmek zorunda olduğumuz için.

1. yani otel ailenize haber vermez sonucta ama siz ailenize baska bir yerdeyik diyeceksiniz herhalde. Eger soylediginiz seyi cok saglam desteklemezseniz bir sekilde suphelenirlerse sevgilinizde evde veya otelde herhangi bir yerde oldugunuzu anlayabilirler.

7 eylül 2018 22:33

2. günlük ev kiralama fikri, yapılan baskınlardan dolayı beni korkuttu 1. anonim. cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

7 eylül 2018 22:43

3. Bazı işe alımlarda (kurumlara bağlı tabi) özellikle devletin bazı pozisyonlarında evlilik dışı otellerde aynı oda kaydı olması eleme sebebi oluyormuş diye duymuştum bir arkadaşımdan; kendisi emniyet genel müdürlüğünde çalışıyor. Geçerlilik payı nedir ne değildir bilemiyorum ama yaşadığımız ülke belli..

7 eylül 2018 23:07

4. 18 yaşından küçükseniz ve otel görevlileri iyi insanlarsa polise haber verebilirler. Yetişkin biriyseniz otel evli olmadığınız için kabul etmeyebilir. 18 yaşından büyükseniz oteli gitmeden arayın, küçükseniz gitmeyin.

7 eylül 2018 23:30

5. Tekrardan 7. Anonim. Yukarıda birisi 18den küçüğüm kaldım demiş. Bu durumda kabul eden otel çalışanlarına güvenmeyin, kamera vs gibi bir çok şey başınıza gelebilir

7 eylül 2018 23:32

6. 6. Anonim onu nasıl tespit ediyolar ki? kalabalık bi grup halinde tatile çıkmıştım erkek arkadaşımla birlikte kalmıştık şimdi de işe başlayacağım babamın bi arkadaşının yanında ama gerildim şuan.

7 eylül 2018 23:34

7. Turizm bakanlığından istek olduğu taktirde Cart cart o bilgiler verilmek zorunda. Artık o yüzden kimlik fotokopisi alınıyor otellerde(işini hukuksal çerçevede yapıyorsa) ve tabi ki ailenizi arayip haber vermiyor kimse.

Hsyk sınavında 2 arkadaşım da bu yüzden kaldı, en azından bizim tahminimiz bu yönde mesela. Güvenlik soruşturması dedikleri şey bu gibi şeylerin hepsini kapsıyor.

7 eylül 2018 23:38

8. Sanırım sadece devlette çalışmak isteyenleri etkiliyor bu durum

8 eylül 2018 00:09

9. babam bir dönem kiralık apart işine girmişti. bildiklerimi birinci elden anlatayım:

birincisi, bakanlık kaydı ve yasal izinleri olan otellde ve yasal şekillerde açılmış apart/ev kiralayan yerlerde, odada kalacak kişilerin hepsinin kimlik fotokopileri çekilir ve kimlik bilgileri polise bildirilir. bu bildirmenin sebebi aranan suçlular rahat rahat otellerde kalamasın, asker kaçağıysa hemen sisteme düşsün, otel sahipleri belki terör şüphelisini sakkamaya çalışacak, saklayamasın, fuhuş şüphelisi yakalansın vs. diye. bana mantıklı geliyor böyle bir yasal güvence. babamın çalıştığı yerde her gece en az 2 kez asker kaçağı toplamaya geliyorlardı. ama evli değil diye alınan görmedim duymadım.

ikincisi, bir otele/aparta gittiğinizde sizden evlilik cüzdanı istiyorlarsa bu yaptıkları yasal değil. kültürbakanlığı onaylı konaklama yerlerinde böyle bir şey istenemez, istendiği takdirde şikayet edebilirsiniz. bu bilgiyi googledan bulmuştum bundan 3-4 yıl önce, kuralın değişip değişmediğini araştırmasını size bırakıyorum. ama, kaydı-kuydu var mı belli olmayan yerlerde neler derler ve isterler, orası çok şüpheli.

ülkemizde dolandırıcılık türleri çok yaygın, malum. mesela ev sahibi yurtdışında, eşyalı evin anahtarını emlakçıya vermiş oluyor. emlakçı da ev sahibinin haberi olmadan ve gerekli izinleri almadan, evi el atından günlük kiralık olarak hizmete açıyor. ev sahibini dolandırmış oluyor. başınıza bir şey gelse bir güvenceniz yok.

bence kültür bakanlığına bağlı ve yasal olduğuna emin olduğunuz otellerde/apart-ev kiralama hizmeti veren izinli tabelalı yerlerde kalmak daha mantıklı.

8 eylül 2018 02:11

10. Ailenin öğrenme ihtimali olmaz da mülakatla alım yapan devlet kurumlarında bunlar da araştırıldığı için geleceğini yakma ihtimalin olur

8 eylül 2018 09:17