seviştikten sonra aileme mahcup hissedip vicdan yapar mıyım? sizde durumlar nasıl?

süslüler iki senelik sevgilimle sevişmek istiyorum, 22 yaşındayım üni 3 üm ve ilk birlikteliğim olacak. onun da aynı şekilde. onu çok seviyor güveniyor ve zamanı olduğunu düşünüyorum. ailemi de çok seviyorum çok iyi anlaşıyorum ama bu konuda annem ve babamla fikirlerimiz uyuşmuyor. annem dinine bağlı biri ve evlenmeden asla yapma gibi konuşmalar yapmıştı bana. sevgilim arada bize geliyor kalmıyorsunuz dimi falan diyor, acaba birliktelik yaşadıktan sonra onlara karşı kötü hisseder miyim? sizin aileniz bu konuda sizle aynı görüşte olmadığı halde sevişeniniz var mı aramızda?

1. Sevişmiyorum ama sevişseydim sorumluluk hissedeceğim tek kişi allah olurdu inancımdan dolayı. Ama inanmıyor olsaydım ve annem inanıyor olsaydı onun için bir sorumluluk filan hissetmezdim herkesin inancı kendini ilgilendirir. Son olasılıkta da inanıyor olsaydım ancak bunun yanlış olduğunu bilmeme rağmen kabul edip yapmak istiyor olsaydım (çünkü günah işleme hakkına da sahibim, bunun hesabını da yalnızca allaha veririm) yine anneme karşı bir sorumluluk hissetmezdim.

22 mart 2021 17:16

2. Bana hissedecekmişsiniz gibi geldi.

22 mart 2021 17:27

3. Bu arada anonim 2 haklı.

22 mart 2021 17:28

4. artık istiyorum ki şu toplumun kadınları kendi cinsellikleri konusunda bilinçlensin.

22 mart 2021 17:34

5. ben pişmanlık duymadan dilediğim gibi birliktelik yaşamak istiyorum sevdiğim adamla, ailemin suratına bakarken kötü hissetmek istemiyorum. çünkü ayıp bi şey yaptığımı da düşünmüyorum istiyorum sonuçta, 50 senedir böyle büyütülen adamların fikrini değiştiremem ki, sadece emin olmak istiyorum nasılsa öğrenemezler gibi geliyor ve üzülmezler gibi. sizi merak ettim süslülerim böyle durumlar yaşayan var mı diye işte.

22 mart 2021 18:09

6. Amımın içi de annemi babamı ilgilendirmesin bir zahmet ya

22 mart 2021 18:22

7. hissedersiniz süslü. bu soruyu sorduğunuza göre o duyguyu hissedersiniz. başkalarının hissetmiyor ve sokak üsluplarıyla kendi duygularını ifade ediyor olmaları size örnek olmasın. önemli olan sizin hissetme potansiyelinizin olup olmaması. ki var.

22 mart 2021 18:27

8. Süslü bazen ben de düşünüyorum bunu. Biz birliktelik tam olarak yaşamadık ama bazı şeyler yaptık ve yapıyoruz. Aslında ailemin yüzüne bakarken vs suçluluk hissetmiyorum ama bazen kafamda öğrenseler bir şey olsa diye kurmadan edemiyorum açıkçası. Şuan ortamımız yok olsa tamamen beraber olmayı da konuşuyoruz. Aslında ben de senin gibi kararsızım, bir yandan çok istiyor ve hazır olduğumuzu düşünüyorum ve pişman da olmayacağım gibi hissediyorum. Ama bir yandan öğrenilse ne olur, sonuçta hala ailemin parasıyla yaşıyorum.

Sadece şunu söyleyebilirim. Tamamen emin olmadan asla hiçbir şey yapma, zevk de alamazsın sonrasında üzüntü de yaşarsın. Ama emin olunca da çok düşünüp kafayı yiyecek duruma gelme yani.

Bu söylediklerimi kendime de söylüyorum aynı zamanda çaktırma ahahahah

22 mart 2021 18:57

9. Anonim 1, anonim 9 bence haklı. Anonim 8'in üslubu normal mi sizce?

22 mart 2021 20:07

10. şunu okudun mu a1:

"amımın içi de annemi babamı ilgilendirmesin bir zahmet ya"

ben ananız babanız karışabilir demedim, anlama konusunda da sorunların var. önemli olan kişinin bu konuda kendini hazır hissedip hissetmeyeceği, ki bu soru kafasını kurcaladığına göre ss pişmanlık hissetmeye yatkın bir duygu durumunda. hazır hissedene kadar da yapılmamalı evet. then what?

22 mart 2021 20:59