seyahat etmeyi sevmeyen, ya aslında seyahat etmek pek benlik değil diyen var mı ?

ben bir ara seyahat etmek kesin harikadır siye düşünüyordum ama 2 kere avrupa’da solo travel yaptım ve acayip de bayılmadım.tabii ki de güzeldir ruh ama yine de seyahat abi yaaa modunda değilim.  aranızda böyle düşünen var mı?

1. ben sevmem pek. daha planlarken yoruluyorum bi de çok gezmeyi seven biri değilim doğma büyüme istanbulluyum görmediğim bir sürü yer vardır. özellikle yol uzun sürecekse hiç heveslenemiyorum. mesela şimdi bana amerika tatili hediye edilse her şey dahil filan, ben o 12 saatlik uçak yolculuğunu kafaya takmaktan sevinemem bile. konforum bozulmayacaksa giderim başka türlü gitmem. backpacking yapan, hostellerde kalarak dünyayı dolaşan insanlar bana göre kafayı yemişler mesela 0 konfor kirli kıyafetler bütçe kısıtlı marketten aldığın ekmeğe krem peynir sürüp bunu öğün diye yiyorsun falan... hiçbir keyif alamam ben o tecrübeden. planlamayı biri yapsın altımızda araba olsun uçakla gidiyorsak kısa mesafe. güzel yerlerde kalalım güzel şeyler yiyip içelim ona okeyim. bi de süreyi minimum tutup maksimum event sıkıştırmaya çalışmayı da hiç sevmem 1 günde 10 yer görmeme gerek yok vaktim yoksa 3-4 yer görürüm ama telaş panik içinde olmam yani sindiririm yani.

25 aralık 2024 15:49

2. Tek başıma çok sevmem ama eşim ya da arkadaşlarımlaysam seviyorum.

25 aralık 2024 15:57

3. ben de planların sıkıştırılmasını sevmiyorum. koştura koştura bir yeri görmek hiç benlik değil. gidersin, yavaş yavaş yürürsün, oturursun manzada bir çay içersin vs... böyle slow seyahatleri seviyorum. illa oturalım diye bir derdim de yok. mesela ayarlarsın bir gününü trekking için, çıkarsın tepelere, yürürsün dağ bayır; ama o gün o iş içindir, akşamına gider yemeğini yer uyursun yani mesela; "ay buranın x'i de güzelmiş, dönmeden onu da yapmalıyız" diye başka bir aktivite sıkıştırmazsın aynı güne.

ruhum mu yaşlı bilemiyorum, ama gençken de gittiğim club'lardan pek zevk almazdım. arka fonda müziği olan bir bar veya pub bence club'dan daha bana hitap ediyor.

25 aralık 2024 16:21

4. Otobüsle, arabayla yolculuk yapmayı sevmem. Gidiceğim yere bir an önce gitmek isterim. Yol çok yoruyor. Ama şehir keşfetmeyi severim

25 aralık 2024 16:42

5. Ben aynı böyleyim. Bir de herkes yurtdışına o kadar çıktı ki görmüş kadar oldum, canım istemiyor gidip o kadar yorulmak, planlama yapmak vs

25 aralık 2024 16:46

6. ben konfor alanımdan çıkmayı sevmiyorum ama bunu değiştirmeye çalışıyorum o kadar kötü bir özellik ki bu kopenhagda sokağın ortasında dönüş bileti baktırıyor insana. şu fotoğraf tam olarak beni anlatıyor (link: https://x.com/kfmgryzrm/status/1861554669694157108 )

ama şu an evde kalmanın verdiği pişmanlık konfor alanından çıkmamaya karşı daha ağır bastığı için hala seyahat etmeyi seviyorum. üst üste avrupaya gidince bu ne ya hepsi birbirinin aynısı diyor insan o yüzden araya ülke içinden farklı coğrafyaları serpiştiriyorum.

25 aralık 2024 21:44