yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    3 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    sivilce kusma süresi ne kadar?

    doktor önerisiyle acnelyse kullanıyorum yaklaşık 2 aydır ve yüzümde 2-3 sivilce varken aslen komedonlarımın tedavisi için kremi sürmeye başlamıştım. ancak sürdüğümden beri yüzümde sivilce çıkmayan yer kalmadı, var olan komedonlarım azalmadı ve çok çok fazla olmasa da yenileri eklendi. komedonlarım sivilceye de dönüşmüyor sivilceler farklı yerlerde çıkıyor. başta bu kusma süresini kabullenmiştim zaten ama cidden iyileşme süresi bir türlü gelmiyor. cildim daha da berbat görünüyor şu an. ilacı kullanan süslülerin kusma süresi ne kadar sürmüştü? bu arada acnelyse'ın %1'lik değil 0.5lik versiyonunu kullanıyorum.

    1. ben bu sivilce kusturma işine pek inanmıyorum. olsa bile bir-iki haftada geçmesi lazım. iki ay çok uzun bir süre. krem size fazla gelmiş, cildiniz tahriş olmuş olabilir. bu da sivilce yapar.

    5 nisan 2020 16:59

    2. cildinize fazla gelmiş ve kurutuyor belli ki. önceden sivilce olmayan yerlerde çıkması bunu gösteriyor. cildi gereksiz yere kuruttuğunuz için de cilt daha çok sebum salgılayıp sivilceye dönüştürmüş. eğer komedon için sürdüyseniz sadece o bölgelerle sınırlı kalmalıydınız.

    5 nisan 2020 17:03

    3. süslüler fazla geldiğini ben de fark ettiğimden doktor her gün sür demesine rağmen 2 günde bir sürüp sürmediğim gün cildimi iyi nemlendirmeye dikkat ediyorum. sadece komedon olan yere sür denmiş ama doktor kendisi tüm yüzüme sürmemi söylemişti. elimde cosrx aha var ilacı bırakıp ona mı geçsem diyorum ama 4-5 ay kullanıp bebek gibi oldu cildim diyen de çok. bu arada ilacı sürdüğümde başlarda hafif kızarıyordu cildim zaten 3 saat sonra yıkıyordum ama kademeli olarak artırdım bu süreyi (yine doktor önerisiyle) şu an yıkamıyorum ve cildim de kızarmıyor.

    5 nisan 2020 17:10