sizce alkolik miyim? evetse eğer alkol bağımlılığı yaşayıp sonra çözebileniniz oldu mu? nasıl bir yol izlemeliyim?

sorunun açıklamasını yoruma yazıcam

1. kızlar merhaba haftanın 3-4 günü mutlaka alkol alıyorum ve yüksek miktarlarda alıyorum. sarhoşken saçma sapan şeyler yapıp ertesi gün pişman oluyorum. işle ilgili normalde hızlıca yapacağım şeyleri genelde geceleri içtiğim için yapmaya pek vaktim olmuyor ve işler birikiyor. bu durumda alkolik sayılıyor muyum?

fiziksel olarak bir sorun hissetmiyorum dışardan bakınca sağlıklı görünüyorum.

16 mayıs 2021 13:56

2. Alkol almadığınızda yoksunluk çekiyor musunuz ya da devamlı alkolü mü düşünüyorsunuz? Bunların cevabı önemli bence

16 mayıs 2021 14:05

3. Alkol kullaniminin kabul edilebilir tibbi siniri kadinlar icin gunde 1 icki. Haftada 3-4 ve yuksek miktarda aliyorsaniz ve isinizi, hayatinizi etkiliyorsa alkol probleminiz var demektir. Hastanelerin alkol ve madde bagimlilik merkezlerine (amatem) basvurabilirsiniz. Devlette var bildigim kadariyla ozellerde de var.

16 mayıs 2021 14:14

4. yoksunluk çekmiyorum çünkü sürekli alıyorum :DDD ev arkadaşlarım çok alkol kullanıyor dolayısıyla birlikte sürekli içiyoruz. tek başıma olsam bu kadar içmezdim.

hastaneye başvuracak durumda olduğumu zannetmiyorum. ben daha çok tek başına azaltan oldu mu diye merak etmiştim.

16 mayıs 2021 14:24

5. İçki İçme değil de içme alışkanlığı olabilir alkol yerine içecek başka bir şey bulun.

16 mayıs 2021 15:10

6. Suslu ben de boyleydim, hatta her gun iciyordum. Yaninda bol su icip, sabah alka seltzer alip falan bir sekilde isimi okulumu etkilemesine izin vermiyordum. Alkolluyken normal hayatta yuzune bakmayacagim kisilerle can ciger olmuslugum, sacma sozler vermisligim, bol bol araba kullanmisligim, gereksiz kavgalar cikartmisligim var. sonra hamile kaldim ve birakis o birakis. Bir daha asla canim istemedi. Sana tavsiyem ortamini degistir, cunku ortamda kimse icmeyince ben de az iciyordum, tek o sekilde azaltabilmistim.

17 mayıs 2021 00:09

7. of son anonim neler atlatmışsınız toparlamanıza sevindim. ben de o durumdan korkuyorum. alkollüyken normalde asla yapmayacağım şeyleri yapıyorum, beynimin mantıklı düşünen yeri tatile çıkıyor resmen.

çevremi şu koşullarda değiştiremem virüs nedeniyle sürekli birlikte olduğum kişiler ev arkadaşlarım haliyle ama azaltmaya çalışıcam ya da her içtiklerinde onlara katılmam, katılsam bile alkolsüz bi şeyler içerim. umarım yapabilirim. teşekkür ederim cevap veren herkese ayrıca <3

17 mayıs 2021 12:45

8. suslum ben de bundan 1,5 ay onceye kadar cok ciddi alkol tuketiyordum. her gun en az 1 sise sarap bitiriyordum, sarap bitmeyince sinirleniyordum, depresyondaydım cunku, alkol alınca daha az dusundugum ve daha az canım yandıgı ıcın ıcıyordum. aglayarak uyuyakalıyordum sabah 7de kalkıp ise gidiyordum. zamanla senin gibi sorgulamalar yasadım kendime aynı seyi soruyordum. aksam olsa da eve gidip icsem diyordum. yanıma kucuk bir sisede ofise alkol getirmeyi dusunuyordum falan filan. ama 1 aydır net hic icmiyorum. eski sevgilimle konusuyorduk sarhos oldugum zamanlar. sarhos oldugumu bildigi icin benimle cok yumusak konusuyordu cok da hosuma gidiyordu bu durum. en sonunda ne oldu peki? her gün o kadar sarap icmeye benim sekerim cosmus, orda burda bayılmalarım titremelerim falan basladı. doktora gittim. alkolu bırakıyosun yoksa seker hastası olursun igne vurulursun falan dedi ben de korktum biraz cunku yalnız yasıyorum ve bir gece su icmek icin kalktıgımda bayılmısım, dizlerim kesilmis mermere düstügümden. boyle seyler olunca sarabı bırakıp biraya dondum falan diyomusum :d oyle bisey yok tabi, tamamen bıraktım cunku igneler vuruluyordum ekstra ilaclar falan da baslamıstı o ara oyle durdum. hala da icmedim. hatta bugun marketler acık,alkol satısı da var bi sarap mı patlatsam diye 4564343 kere dusundum gun icinde ama almayacagım.

yalnız yasasam icmem diyosun, ben de yalnız yasadıgım icin tecrubemi anlatmak istedim. ne ictigini bilmiyorum ama sarap icme o kadar fazla :d

17 mayıs 2021 16:51