hiç detay vermeden sormuşsunuz bu yüzden kendi düşünceme göre cevap vereceğim. bu iki birbirinden farklı seçenek çok bilinçli ve çalışkan bir öğrencinin tercihleri gibi durmuyor. hangi alanı daha çok istediğinizi bilmiyorsanız ve ikisine de tamamen nötrseniz, şu açıdan bakabilirsiniz: aileniz zengin ve iyi bir bağlantı içindeyseniz iç mimarlık seçin. mezun olunca ofis kurabilirsiniz, en azından kendi işiniz olur ve bir yerden tutturursanız (bağlantılar bu açıdan önemli) gerçekten iyi kazanabilirsiniz. eğer akademik ilerlemek istiyorsanız psikoloji bir adım öne geçiyor bence.
En çok ilgi duyduğum iki alan görsel sanatlar ve sosyal bilimler. Meslek belirleme testleri yapınca da bu iki alan ağırlıklı basıyor. ayrıca gorsel iletisim tasarim gibi alanlar da var o kadar uzak değiller.
tabii ki de çok farklı değiller ama türkiye'deki eğitim sistemini biliyorsunuz; disiplinlerarası geçirgenlik pek olmuyor. kendinizi en çok hangisini yaparken hayal edebiliyorsunuz? bir de aslında iç mimarlık yerine mimarlık öneririm, sıralamanıza göre ve maddi olanağınıza göre gerçekten kaliteli eğitim alabileceğiniz -daha düşük puanlı- mimarlık bölümleri var. düşündüğünüz üniversiteleri yazarsanız daha uygun cevaplar gelebilir. ben ilk cevabı yazmasaydım sizin iki alana da ilginizin olduğunu bilemeyecektim mesela.
Bilkent tobb atilim hariç ankaradaki tüm vakıfları yazmayi düşünüyorum. sayısal puanım yok o yüzden mimarlık yazamıyorum.
eğer özellikle çok isteyerek seçmiyorsanız iç mimarlık yazmayın. gerçekten çok zor bir bölüm. başka bölümlere kolay dediğimden değil bu arada her bölümün zorlukları vardır. yalnızca çok çok istemeyen biri yapamaz demek istiyorum. ben yıllarca çok isteyerek girdim ama zor dayanıyorum yani. bir de iç mimarlık yerine mimarlık önermek çok doğru bulduğum bir yaklaşım değil üstteki anonime cevaben yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın ama böyle bir yargı var yeri gelmişken düzeltmek isterim. mimarlık ve iç mimarlık; birlikte çalışan, birbirine yakın ama ölçekleri farklı mesleklerdir. dolayısıyla kişi hangisine ilgi duyuyorsa onu seçmelidir. başka sorunuz olursa cevaplayabilirim bu arada çok anlatamadım çünkü.