sokaktan yetişkin kedi sahiplenen oldu mu? eve uyum sıkıntısı yaşadı mı kedi?

sokaktan bir kedi sahiplenmek istiyorum, fakat bu konu aklımı kurcalıyor. sokakta doğup büyümüş ve yıllarca sokakta yaşamış bir kedinin evde mutsuz olma ve uyum sağlamama ihtimali var mı? böyle bir şey olursa çok üzülürüm

1. Deneyimim yok ama hiç sanmiyorum. Düşünsenize sokakta anlik durup sevdiğiniz kedi bile kucağınıza çıkıp uyumak istiyor. Sirf sıcaklığınizi, ilginizi gördü diye kendini güvende hissediyor. Bence sokaktan sonra evde mutlu olamayacak kedi yok bu açıdan.

8 haziran 2021 23:01

2. Alisiyorlar sokak yasamina daha guvende ama mutsuz oluyor

8 haziran 2021 23:09

3. kedisine göre değişiyor, bazısı tam ev kedisi, bazısı özgürlük seviyor, gerçi ben hep ev kedisi tipine rastladım, ben yetişkin kedi sahiplenmiştim sokaktan hasta olmuştu tedavi oldu sonra bırakamadım, bi gün bile çıkmak istemedi dışarı sanki hep evde yaşamış gibi. ama özgürlük seven kediler çıkmak isteyebilir, genelde ilki oluyor o yuzden bi deneyin bence.

8 haziran 2021 23:09

4. süslü büyük, sokağa zaten alışmış kedi sahiplenmek yerine yavru kedi sahiplenirsen daha duyarlı bi harekette bulunmuş olursun. zaten her yer yavru kedi ilanı dolu çok rahat bulursun

9 haziran 2021 01:07

5. Ben olsam yetişkin sahiplenirdim. yetişkin kedileri kimse sahiplenmek istemiyor sizin gibi kaygıları olduğu için, yavrular daha tercih ediliyor. Birkaç gün kısa aralıklarla eve alıp denersiz baktınız durmuyor ya da çok mutsuz ortamından alıkoymazsınız.

9 haziran 2021 01:14

6. Ben sahiplendim süslü. İnsan gibi bir kedi zaten eve hemen alıştı. Fakat koltuklara ve yatağa çiş yaptı kısır olmasına rağmen. Biz de çareyi dışarı çıkarmakta bulduk. Evimiz birinci katta o yüzden sık sık dışarı çıkarıyor

9 haziran 2021 01:17

7. Ben 2 kedi sahiplendim. Ikisi de cook iyi alistilar. Hic de sorun olmadi. Yavru ekstra avantaj kafasi tamamen uydurma. Ona gerekli ilgiyi ve bakimi verince sorun kalmaz. Arkadasimin yavru sahiplenip buyuttugu kedi bile disari sansi olsa kacacak bi kedi. Disarisi hep cezbedici kedi icin. Bu zaten bastan kabul ettigimiz bir sey. Yavru da olsa buyuk de.

9 haziran 2021 01:58

8. A3 katılmıyorum, yetişkin kedilerin ömrü zaten çok kısa, sokakta tehlikelerle dolu seFil bir hayat sürüyorlar. Yavru kedi sahiplenmekle etik yönden bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

Birkaç gün eve almayı deneyeyim süslüler dediğiniz gibi. Ona göre tepkisine bakarım

9 haziran 2021 01:58

9. ben turşumu sokaktan hamileyken aldım. hala da benimle ve cok mutlu oldugunu dusunuyorum. bebislerini sahiplendirdim kendi benimle kaldı. 3 kedim var hepsiyle de iyi anlasıyor benim dibimde uyumaya da bayılıyor. sokakta kalmayı deneyimlemis bi kedi evin degerini daha iyi anlıyor bence cunku diger iki kedimi kucukken aldım yine sokaktan, onlar baya cılgın sımarık cocuklar gibi ama tursum cok uysal sakin ve mesela kaloriferin ustunde uyumaya bayılır, sıcaga hasret kaldı cunku sokakta... gibi

9 haziran 2021 08:48

10. yaaa ben de yetişkin bir kedi sahiplendim üç sene önce üç yaşındayken kedim. bence en güzel yanı birbirinizi seçiyorsunuz, onun karakteri oturmuş ve resmen ev arkadaşı alıyormuşum gibi oldu. yavruluktan büyütmek de müthiş ancak huyunu suyunu tam bilemiyorsunuz, büyükken bulun sokaktan tam istediğiniz gibi bir tane o da sizi severse zaten ne güzel aşk başlar <3

9 haziran 2021 14:40