son sınıftayım ve okuduğum bölümden nefret ediyorum (diş)?

isteyerek yazdığım fakat önüme çıkarttığı her zorluğuyla tam anlamıyla bezdirmiş olan bölümünden nefret ediyorum. bugüne kadar sınıfta kalmadım hatta büte bile kalmadım. bedeli bütün akıl sağlığım oldu. inanın bana okuyabileceğiniz en zor bölümlerden biri diş. devamlı sözlüye girmekten, aynı zamanda yazılı sınava girmekten, bunlar olurken hasta bakmaktan ve devamlı azar yemekten hoşlanmayan kimse yazmasın. o kadar emekle okunan 5 yılın sonunda bir de binlerce kişinin girdiği dus sınavında başarılı olmak zorundasınız yoksa sonunuz asgari ücret. kendi yerini açmak desen bütün malzemeler dövize endeksli üstüne adım attığın her yerde diş kliniği var. yazmadan önce birileri bana bunu söylesin isterdim, olur da okuyan bir lise öğrencisi varsa diye anlatmak istedim.

1. Vay be.

Kimden azar yiyorsunuz hocalardan mı? Bunu tıp okuyan arkadaşım da söylemişti :(

Klinik açıp parayı buluyorlardır diye düşünüyordum hep diş hekimlerinin. Yurt dışı olanaklarını araştırmanızı öneririm. İsveçte rus bir diş hekimi küçük şehre gelmişti. Tek klinik kendininkiydi öyle sakin sakin işini yaptı ki fobi falan kalmadı.

Küçük şehirlerde daha huzurlu olunduğunu kendi söylemişti

12 ocak 2022 19:45

2. bunu 5. sınıfta mı anladın cidden? dediklerinde haklısın ama bu bölüm zorluğunu 2den itibaren belli ediyor zaten kime sorsan da katlanarak zorlanacağını söyler. bunu erken fark edip değiştirmeye odaklanmalıydın bence.

12 ocak 2022 19:50

3. Okul bitince rahatlarsın. gir dusa kas azcık odr falan kazan kendini zorlamak istemiyosan:) okul kaosundan çıkınca düzelir her şey.

12 ocak 2022 20:04

4. Süslü ben de dişten bu sene mezun oldum ve sana tavsiyem kesinlikle en yakın tarihli ales ve yökdil/yds/tıpdil sınavlarına girip dus çalışmayı bırakman. Şu son dus sınavını batırdılar, 3,4 tane yanlış soru çıktı ve davası hala sürüyor. İlk senende yapamazssan bir sene ekstradan dusa çalışacak mısın, kendinde o gücü görüyor musun? Ben tekrar sınavla uğraşmak istemedim. O yüzden ales ve ingilizce sınavlarına girdim, ortalama üstü notlar aldım ve şuan doktora yapıyorum iyi bir üniversitede. doktoraya giremeseydim de 5.sınıf boyunca gözlem yaptığım bir muayenehane vardı, orda işe başlayacaktım. Sana önerim gözlem yapmaya başla ve doktoraya girmeye çalış. Doktoraya giremesen bile illa ki iş bulabilirsin. Dentalilanda dediğin gibi asgari ücret teklif eden ilanlar da var fakat prim usülü çalıştıran hakkaniyetli yerler de var. Önemli olan senin sabredip asgari ücreti kabul etmemen ve iş aramaya devam etmen. Ayrıca okul gibi olmuyor özelde hasta bakmak, her şey çok farklı. Okul stresi tamamen bitecek. Sen yeter ki mesleğini sev ve kendini geliştirmeye çalış. İyi yerlere bu sayede gelebilirsin

13 ocak 2022 15:52

5. Anon 5 çok teşekkür ederim, yeni bitirmiş birinden güzel şeyler duyabilmek umut yarattı. Doktorayı çalışırken ücret alınmıyor diye düşünmemiştim ama haklısınız, bu yıl dus kazanabileceğimi zannetmiyorum.

13 ocak 2022 18:11

6. Başka sorun olursa sorabilirsin süslü