sorum özellikle karadenizli süslülere ?

ailenizden birisinin doğulu birisi ile evlenmesi hakkında ne düşünürsünüz. kadın doğulu bu arada. ön yargınız var mı? ya da aileler genelde ne düşünür? benim için biraz önemli bir konu, şimdiden teşekkür ederim.

1. Çevremde oldu. Trakya-doğu evliliği. Trakyalı aile şiddetle karşı çıktı. Gizlice nikah kıymışlar. Sonuç birkaç sene sonra boşanma. Kültürel farklılıklar anlaşmalarına engel olmuş. Çünkü hayata bakışlar, eğitim hiç bir şey benzer seviyede değildi.

Evlenip anlaşan da vardır tabi.

27 haziran 2019 00:36

2. karadenizli değilim fakat annem iç anadolu babam doğulu. bizde de durum negatif. annemin babamda ne bulduğunu hiçbir zaman anlamadım. en modern doğulu dediğiniz adamların bile aileleri leş. mutlaka erkek kadından bir tık üsttedir. annem bu yaşına gelmiş hala babama söylemeden dışarı çıkamaz, babam gitme dese gitmemek zorundadır. babam ayda yılda bir yemek yapmak isterse canı yapar. evde annem yemeği yapar, sofra kurar, babamın önüne getirir. evliliklerinin ilk yılında babam yemeğin tuzu eksik diye sinirlenip yemeği dökermiş. babam bana da genç kız olduğum zaman kıyafet konusunda kısıtlama yapmıştı. aşırı kısıtladı diyemem fakat insanların içinde şort giymeme kızardı, bir yere gideceğim zaman erkek varsa göndermezdi. durmadan sorardı erkek var mı diye. kıscası benim babam ve ailesi ve tanıdığım doğulular genellikle kısıtlayıcı, eski devirlerdeki kadar olmasa da kadını hizmet etmek zorunda biri olarak gören, elalem ne der aman rezil olmayalım aman laf gelmesin ayıplanmayalım diye yaşıyorlar. aklı olan evlenmesin bizim ağzımız yandı valla.

27 haziran 2019 00:43

3. Anonim 1 bizim aileyi anlatiyor sandım ajsdj

Biz trakyalıyız, kuzenim doğulu birisine tutuldu. Vermediler, bırakın vermeyi istemeye gelmesin dedi baba tarafım.

Kuzenin kaçtı sonra çocuğa :(

Bu işler eğitimle alakalı falan değil kuzenim de okumus yazmıs gün görmüs bir kız. Neyse cocuk bunu dövmeye baslamıs bi 4,5 ay sonra. Eve hapsetmeler falan. Yapayalnız kalmıs kuzenim. Ailesine görüstürmüyor falan ruh hastası. Cok zor gunler cekmis, bir gün kacarak geldi evine yüzü gözü mosmor:/

Tabii herkes bir değil ama kesinlikle ciddi kültür farkı var. Bilhassa trakyalılar daha genis aile yapısındalar burası kesin. Biz de kadın daha söz sahibidir. Doğuda erkek hegemonyası var malum. Olmuyor yani.

Kendim de yasadım, kültür farkı bariz.

27 haziran 2019 00:44

4. Kızlar ama Doğulu olan benim, yani kadın. Anlattığınız hikayeler hep tam tersi.

27 haziran 2019 00:47

5. Farketmez, uymuyor iste. Bize erkegi senk geldi onu anlattık.

27 haziran 2019 00:49

6. Süslü benım anne tarafım makedonyadan göçmüş babamlar tuncelili kesinlikle istememıs doğulu diye ananemler falan.  annem diretmiş evlenmiş hiç bir problem de yok su an ananemle babanem de kanka gibi bildiğin . İki insan birbirni seviyosa böyle seylerın engel olcagını düşünmüyorum

27 haziran 2019 00:49

7. Nasıl fark etmiyor? Gayet de kadının nereli olduğu çok önemli. Doğulu erkeklerin olumsuz özelliklerinden bahsediyorsunuz ama ortada Doğulu erkek yok? Doğuda kadın evlendikten sonra tamamen kocası sorumlu kafası var. Kadın evlendikten sonra çok uç şeyler dışında asla kadın tarafı ilişkiye karışmaz

27 haziran 2019 00:50

8. Selam biz rizeliyiz, kuzenim muşlu bir kızla evlendi. Açıkçası bizde hiç şuralıymış buralıymış olmuyor çok sıcak karşılanıyor ailedeki herkes ne zaman davet etse yöresel yemek yapıp kıza da öğretiyor bak tarifi böyle, eşin de sever vs gibisinden. Kültür alışverişi gibi. Yani hiç sıkıntımız yok bilemedim, genelde tam tersi olduğunda babalar biraz istememezlik yapar sonra da bi şey diyemez.

27 haziran 2019 00:51

9. Anonim 3 süslüm, benzer konular yaşanmış :) Benim konumda erkek trakyalı kız doğulu. Bizim olayda tanışma etme bile olmadı malesef. Bunlar gidip gizlice nikahı yapmışlar. Trakyalı yakınım nikahın ertesi çok pişman oldu ama belirli bir süre devam ettirmeye çalışmış bize pek çaktırmadı sorunlarını. Sonra öğrendik ki kız tam bir maganda gibi davranıyormuş. Sokağa bile çıkamıyorlarmış beraber kızın kabalığından, insanlara emreder gibi davranmasından. Bu olaydan sonra erkek yakınım çöktü, acele karar vermesinin ve gizli nikahın acısını yaşıyor. Boşanma sürecinde bunalımlı zamanlar yaşadı.

Genellemeler iyi değildir fakat etrafımdaki örnekler hep olumsuz.

27 haziran 2019 00:53

10. Süslücüm sen buradaki önyargılı insanlara aldırma. Bölgesel farklılıklar olsa da hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Buradakiler sanki izlandalı da hintlilerden bahsediyorlar. Aynı şehirde doğup büyüyen insanlar boşanmıyorlar sanki de başka şehirlerden olan insanların boşanmasına kesin gözüyle bakıyorsunuz? Siz anlaşıyorsanız gerisini sıkıntı etmeyin. Kürt müsünüz bilmiyorum ama eğer öyleyseniz bu sebepten sizd ırkçılık yaparlarsa bu da onların ayıbıdır boşverin.

27 haziran 2019 00:53