spironolactone (spironolakton) (aldactone vs. yani) hakkında bilgi sahibi süslüler ve kullananlar?

merhaba süslüler, spironolakton'ı hayatımız boyunca kullanabiliyor muyuz? hep yabancılar kaynak sunmuş ama ingilizcem yetersiz ve bulamadım. bilgi sahibi olan var mı? bir de tek başına aldactone kullanabilen var mı? kanamanız oldu mu

1. hayat boyu kullanan insanlar var tabi. kanama neden olsun ki?

28 nisan 2022 13:05

2. ne için kullanacaksınız?

28 nisan 2022 13:22

3. Doktorum ankara'nın en iyi doktorlarından biri ve ben gittiğim zaman avrupa endokrinoloji derneğinin başkanlığını yapıyordu. Ara vermeden asla iki yıldan fazla kullanmamam gerektiğini söyledi ve yaratabileceği regl kanaması düzensizliklerinden dolayı yasminle beraber kullanmamı istedi.

Ben iki yıl boyunca hem yasmin hem aldactone düzenli şekilde kullandım bu süreçte zaten pek de problemli olmayan cildim mermer gibi oldu 0 gözenek 0 siyah nokta ancak asıl şikayetim olan kadın tipi saç dökülmesineğ ben pozitif bir etkisini göremedim maalesef ki.

Asla kafanıza göre kullanmamanız gereken bir ilaç, ben kullandığım dönem 3 ayda bir doktorumun istediği kan tahlillerini vermeye gidiyordum, aksi halde oldukça tehlikeli olabilir

28 nisan 2022 13:23

4. a3, ilacı bırakınca cildiniz eski haline döndü mü?

28 nisan 2022 13:34

5. evet eski haline döndü

28 nisan 2022 13:47

6. bana doktorum ömür boyunca kullanabilirsin dedi ama gebelik düşündüğüm dönemde bırakmam grektiğini düşünüyorum. özellikle arada kan testi yaptırmam gerekli mi diye sorduğumda hayır dedi, bu yüzden çok güvenmiyorum doktoruma.

a3 sizin hormon değerlerinizde bir değişiklik olmuş muydu kullanırken, derbest t'de düşüş oldu mu? benim de derdim saç dökülmesi ve çözüm olmazsa diye çok korkuyorum. bir de kaç mg kullandırmıştı size doktorunuz?

29 nisan 2022 11:27

7. benim hiçbir hormonal değerimde sıkıntı yoktu sadece kendi bünyem kendini reddediyor sex hormon binding değeri diye bir şey hatırlıyorum ilaç onu baya etkilemişti serbest testosteron değeriyle ilgili bir şey hatırlamıyorum şu an süslü. ben günde 100 mg kullanıyordum siz kaç kullanıyorsunuz? umarım faydasını görürsünüz <3

1 mayıs 2022 15:53

8. süslü benim serbest t değerim normalden yüksek, daha doğrusu doğum kontrol hapını bırakınca yükseldi pcos'dan ötürü. tek sıkıntım saç dökülmesi benim de. günlük 50mg kullanıyorum, doktor dozu arttırmayı da planlamadığını söyledi. yanına yasmin de kullanıyorum hem ara kanama olmasın hem de testesteronu düşürmesi için. shbg hormonunun da yüksek olması gerekiyormuş saçların düzelmesi için, kendim araştırırken görmüştüm. yasmin onu da yükseltir diye umuyorum. inşallah saç dökülmen için bir çözüm bulursun. ben istanbul'dayım ve farklı tedaviler de deniyorum, bir şekilde çözüm bulursam her yere yazıcam kimse çekmesin bu derdi.

1 mayıs 2022 20:08