spor salonuna yeni başlayanlar için ayakkabı önerisi ?

süslüler selam. spor salonuna gitmeye başlıyorum ve nasıl bir ayakkabı alsam bilemedim. siz hangi ayakkabıları giyiyorsunuz spor yaparken? düz taban mı olmalı yoksa hafif eğimli mi olmalı vb. teşekkürlerr

1. yapacağınız antremana göre değişir aslında. ben koşacaksam ya da fonksiyonel antreman yapacaksam nike koşu ayakkabısı giyiyorum. ağırlık çalışmak için en uygunu düz ayakkabı diyorlar, yabancılar genellikle converse giyiyor bunun için

20 mart 2023 13:56

2. ben kardiyo yapmadığım zamanlar converse giyiyorum. dolaptan çakma alıp 2 ay kullanıp atıyorum genelde, 100 200 tl bandındaydı. geçenlerde orijinal aldım 1300e indirimden, çok daha sıkı olduğu için daha rahat oldu özellikle squat yaparken. squat, deadlift, hiptrust, bench özelinde ben yürüyüş/koşu ayakkabısı ile asla rahat edemiyorum, yeterli dengeyi vermiyor bana. düz tabanlı air force gibi ayakkabılar da giydiğim oldu ama yere yakın bir converse daha iyi hissettiriyor bence. kardiyo içinse kesinlikle rahat bir yürüyüş ayakkabısı

20 mart 2023 14:14

3. yazılmış zaten ağırlık antremanlarında tabana sağlam basmak gerektiği için düz ayakkabılar veya direk çorapla yapmak en iyisi. vans, converse iyi ama bu ayakkabılarla da cardio antremanları çok zor. ben ağırlıklı kalori yakmaya çalıştığım için nike'n antreman ayakkabılarından giyiyorum.

size tavsiyem tam ayak numaranızı almanız, ayağınızı tam sarmayan bir ayakkabı olursa bileğinizi her an sakatlayabilirsiniz. benim eski ayakkabılarım yarım numara büyüktü ayağıma ve cahilliğimden farkında değildim ama ayağım bir sağa bir sola oyanyıp duruyordu. hocam fark edip uyarmıştı. sonra paraya kıyıp ayağıma tam oturan bir nike antreman ayakkabısı aldım ve dünya varmış dedim. antreman verimim çok arttı.

20 mart 2023 14:53

4. bu soruyu sorduğunuza göre daha önce düzenli spor alışkanlığınız yoktu. ilk hevesle binlerce lira verip sonra pişman olmayın. önce uygun fiyatlı bir şey alın baktınız gerçekten düzenli gidiyorsunuz o zaman yaptığınız antrenmana göre güzel bir şey alırsınız.

20 mart 2023 16:08