spordan sonra mide bulantısı yaşıyor musunuz?

yaşayanlar varsa bunu nasıl kesiyorsunuz

1. Tok karnına mı yapıyorsun sporu?

20 kasım 2019 18:06

2. hayır

20 kasım 2019 18:17

3. Hakkini vererek, agirlikla bacak calistigimda yasiyorum. Bazi gun devam edemeyecek hale geldigim oluyor hatta o yuzden genelde haftasonu dinlenmis oldugum zaman bu egzersizleri yapiyorum. Kardio yaparken hizli hizli nefes alip verdikce, cok yiyip veya ac olarak spora gidince de olabilir. Spordan 1,5-2 saat once yulaf, yogurt veya 1 tane muz bir kac badem gibi seyler yerseniz rahat edersiniz.

20 kasım 2019 18:17

4. süslü genelde süt ve ya dediğiniz gibi yulaf yiyip(az doymayacak şekilde) yapıyorum ama tansiyonum mu düşüyor bilmiyorum midem inanılmaz bulanıyor. koşudan sonra da oluyor

20 kasım 2019 18:19

5. veya*

20 kasım 2019 18:19

6. Sut mide bulandirabilir. Spordan once enerji vermesi icin faydali karbonhidratlardan tuketmelisiniz ve ac olmamalisiniz. O yuzden yulaf  veya meyva dedim. Bir de kosarken ister istemez nefes nefese kaliyorsaniz kandaki oksijen miktarinin ani artisi da mide bulantisi yapar. Kendizi zorlamayin eger kosmak midenizi bulandiriyorsa tempolu yuruyun yada 15 dk kosacaginizda 6-7 dk kosun biraz yavaslayin sonra devam edin. Kondusyon kazandikca gececek.

20 kasım 2019 18:26

7. anonim 3 süslüm çok teşekkür ederim

20 kasım 2019 18:39

8. “As the need for oxygen-rich blood in the running muscles increases, the body begins to shunt blood away from non-critical resources, such as digestion, to help feed the muscles,” says former All-American runner Dr. Melanie Schorr. Research has demonstrated blood flow in the splanchnic system (which is responsible for the signals sent and received by the abdominal digestive organs) declines from 1.56 L/min at rest to 0.3 L/min during intense running.

yani kısaca; vucüt çalışan kaslara oksijen yetirmek için kritik olmayan yerlere (sindirim sistemi gibi) kan göndermeyi azaltıyor.

20 kasım 2019 18:47