starbucks, gloria gibi yerlerin kahvesini içtikten sonra ishal olmak?

merhaba, iğrenç görünüyor olabilir bu sebeple şimdiden sizlerden özür dilerim. kendim evde süt ekleyerek kahve yaptığımda ya da türk kahvesinde vs yaşamıyorum. 3'ü bir arada da yaşamıyorum. toz kahveye süt ekleyince de yaşamıyorum. ancak ne zaman bu tarz kahvecilere gitsem ve hangi sütlü kahveyi denersem deneyim yarım saat içinde yoğun karın ağrısı ve ishal yaşıyorum. laktozsuz süt, light süt, vs hepsini denedim. sonuç aynı. evde olunca olmuyor ama. soya sütlü de denemek istedim ama midem almadı kokusu çok farklı geldi içemedim belki o iyi gelirdi bilemiyorum. sizce neden olabilir doktora gittiğimde bu sorunu söyledim ancak laktoz intoleransı testi yapmadı ki dediğim gibi evde ya da direkt süt içince olmuyor sadece bu tarz kahvecilerde yaşıyorum. ve benzer bir şey yaşayan ve sorunu ortadan kaldıran var mı? kahve ve süt harici bir şey de koymuyorlar sanırım ama neden oluyor anlamadım. bu arada ya cappuccino ya da latte içiyorum. teşekkürler.

1. Aynısı yakın arkadaşıma da oluyor. Bende de kahve deryasının kahveleri aynı şeyi yapıyor. Süttendir dediler ama baktım starbucksla aynı sütü kullanıyorlar. Sebebini bilmiyorum

29 eylül 2018 13:14

2. Süslü anlattigin kadar kötü olmasa da kremali icecekler benim de karnimi agritiyor. Evde sut kullaninca problem yok,oralarda latte icince bisey yok. Ama

yogun sut ve kremali iceceklerde oluyo.

Laktoz duyarliligi var desek sut ictigimizde de olurdu ben de anlamadim. Ya da bozuk bisi mi koyuyolar

29 eylül 2018 13:15

3. Teşekkür ederim @1. Ben neredeyse hepsinde yaşadım bunu ama en çok Starbucks ve Gloria'da yaşıyorum.

@2 size de teşekkür ederim yanıtınız için. Aynen ben de anlayamadım. Süt desek olmuyor sütlü filtre içince de yaşıyorum ben bunu yani krema olmasına da gerek yok ama oluyor. Ben de şüpheye düştüm kahve süt harici bilmediğimiz bir şey daha mı var diye.

Cidden bağırsak hareketlerimi seslerimi duyuyorum ve koşarak tuvaletteyim. :(

29 eylül 2018 13:19

4. Aaa! Annemle benim de öyle. Ne zaman latte içsek ide bağırsak problemi çekiyoruz. Starbucks, kahve dünyası, gloria farketmiyor. Acaba süt ısıtılınca kimyasal bir reaksiyona mı giriyor? Bazı bünyeler de bunu kaldıramıyor olabilir. Çok ilginç, takipteyim. Ben 3'ü 1 arada tarzı kahveler tüketmiyorum bu arada. Bu yüzden diğer kahve çeşitleriyle kıyaslama yapamayacağım.

29 eylül 2018 13:20

5. Evet olabilir ama ben evde de süt ısıtıp yapıyorum belki onlar aşırı kaynatıyor olabilir ben kahvemi yumuşatmak için hafif ısıtıyorum az eklediğim için. Ama yoğunluğu artınca oluyor olabilir. Gerçi lisedeyken her sabah sıcak süt içerdim bu sorun olmazdı. Belki sonradan gelişti hassasiyet.

29 eylül 2018 13:23

6. Oha geçen caribounun kahvesini içtikten sonra oldu bana. Sütten mi acaba

29 eylül 2018 13:50

7. Caribouda içtiğim kahve caramel highrise'dı bu arada tadı güzeldi bence normalde bu sorunu yasamayan birine içirip deney yapalım

29 eylül 2018 13:51

8. Ben ve arkadaşım aynı anda cappuccino ya da latte içtiğimiz çok oluyor ama bende oluyor onda olmuyor.

29 eylül 2018 14:23

9. aslında kahveden de olabilir, evde hazırladığınızdan daha yoğun oluyorsa içtiğiniz kahve belki etkiliyordur bağırsaklarınızı. kafeinin bazı insanlarda hızlı ishal oluşturma etkisi var.

29 eylül 2018 22:12

10. evet doğru olabilir yoğun kafeinden dolayı.

29 eylül 2018 22:18