starbucksta tall grande venti mi diyorsunuz kucuk orta buyuk boy mu?

1. Tall grande venti

8 temmuz 2019 15:34

2. küçük orta büyük diyorum çünkü anadilim, karşıdaki anlayabiliyor ve söylemesi daha rahat. niye kendimi kasayım ? 🤔

8 temmuz 2019 15:47

3. türkçe söylüyorum. ingilizce söyleyeni de garipsemiyorum tercih meselesi.

8 temmuz 2019 15:50

4. alışkanlıktan sanırım tall, grande, venti şeklinde söylemek daha kolay geliyor.

8 temmuz 2019 15:50

5. Tercih meselesi ben türkçe söylüyorum , ingilizce söyleyeni de garipsemiyorum ama starbucksdaki görevli ile bu söylemden dolayı atıimamız olmuştu. Küçük boy dedim tooll yaneee diyip gülüp göz devirdi, sonrasında ingilizce olarak türkçesini kullanmayı tercih ettiğim ve nedenlerini açıklamıştım cevap verememişti. İkisi de olur yani tercih meselesi

8 temmuz 2019 16:01

6. ağzıma o an nasıl gelirse öyle diyorum hatta aşıp yorgunluktan tall orta misto demişliğim bile var.

8 temmuz 2019 16:02

7. Ben bazen ingilizce bazen türkçe söylüyorum o an ağzımdan ne çıkarsa artık

8 temmuz 2019 16:03

8. küçük, onlar da bal gibi anlıyolar kırk saat venti mi dicem ajaj

8 temmuz 2019 16:10

9. flat white'ın orjinal boyu short. yani tall'un bir küçüğü. bu yüzden ingilizce isimlerini kullanıyorum. küçük boy short'a tekabül ediyor tall'a değil.

8 temmuz 2019 16:24

10. short ve tall diyorum genelde. orta veya büyük içiyorsam ki içmiyorum orta veya büyük diyorum. özenti de değilim.. tall diyince wow olmuyor insanlar sonuçta. garip kompleksleriniz var.

8 temmuz 2019 16:45