susluler benim gibi 1200 kalori yiyip kilo veremeyeniniz var mı ya?

hayır zayıf da değilim spor da yapıyorum ama tam işte aa bi gecede 1.5 kg gitti falan derken totale bakınca hep aynı kilolarda geziyorum. bugün 1250 kalori alıp 200 jalori yaktım ama kendimi çok yedim ve asla kilo veremeyecek gibi hissediyorum çünkü 1 aydır hiç öküz gibi yemek yemedim ama bir türlü asla veremedim. acaba glutene hassas olduğumdan yiyince fazla mı kilo yapıyor? (mecbur kalıyorum mutfakta maalesef çok seçenek yok)

1. 1200 kaloriyi nasil alıyorsunuz? Sabah normal kahvalti yapip, dondurma yiyip aksam pilav ve tavuk yeseniz kaloriye baktiginizda 1250lerde olur . Ama dondurma yemis olursunuz. Saglikli beslenmek daha onemli kaloriye gore. Ben gunde 1500 kalori civarinda aliyorum, 4 ya da 5 ogun yapiyorum 3.5 haftada 3 kgye yakin verdim ki amacim kilo vermek degildi sadece tamamen saglikli besleniyorum artik. Kalori hesabi yapmiyorum. Beyaz un, pirinc, paketli gidalardan uzak duruyorum.

26 mayıs 2021 12:36

2. Bence hormonlarınıza baktırın süslü, atıyorum tirodiniz az çalışıyorsa böyle olabilir

26 mayıs 2021 12:39

3. Eskiden çok az yiyerek kilo vermiştim daha doğrusu mecbur kalmiştim stresten o donemden beri bende sadece az yemek zayıflatır diye saçma bi düşünce oluştu şimdi 1200 yerken bile kendimi suçlu hissediyorum kilo vermiyor oluşum da bu hissi körükledi..

26 mayıs 2021 12:46

4. Vucut fonksiyonlarinin surdurulmesi icin 1200 beyin fonksiyonu icin en dusuk minimum 900 kalori yetiyor diye araştırmıştım. Gerçekten 1200 kalori yememi vücudum az olarak algılıyosa ben ona ne diyeyim hali hazırda yağ depon zaten dolu daha niye dolduruyosun

26 mayıs 2021 12:48

5. Ss ben de uzun bir donem cok yersem kilo alirim mantigiyla sacma sapan beslendim. Beslenme programim: sabah kahvaltisi yok, oglen cok acikirsam form biskuvi, aksam 1 tabak yemek + 2-3 dilim ekmek, salata seklindeydi. Sabahtan aksama ac kalip, aksam yukleniyordum bünyeye. Acikcasi calistigim icin kolayima da geliyordu:) bu sekilde hic kilo almadim ama vermedim de. Sonra 1 hafta evde kaldim karantinada. Bu sırada kahvalti yapmaya basladigim icin hemen 1 kg almistim. Orda anladim vucuduma nasil zarar verdiğimi. Kilo meselesini bos verip saglikli yasama dondum. Sabahlari hafif bir kahvalti, ogle ve ogleden sonra hafif 2 ara ogun yapiyorum (1 elma, 1 dilim ekmek uzeri light peynir+domates gibi) aksam dengeli bowl hazirliyorum, daha sonra acikirsam da salatalik ya da hurma gibi biseyler yiyorum. Eskisine gore cok daha fazla ogun yapmama ragmen 3 kg vermisim. Burda onemli nokta bence saglikli kalori almak ve porsiyon kontrolu yapmak. Yoksa vucut hic besin gelmiyor diye ne yersek yag olarak depolamaya basliyor. Ama ara ara hafif seyler yediginde metabolizma harekete geciyor. Ben bunu gozlemledim, su an cok memnunum.

26 mayıs 2021 13:03

6. 1200 kaloriyi istediğin yerden al her türlü kilo verirsin normalde. Tiroid'e ve insülin direncine baktır normal değil

26 mayıs 2021 13:04

7. Teşekkür ederim süslüler bunca insan hemfikir olunca ne kadar eski kafalı ve yanlış düşündüğümü anladim. Gluten içeren şeyleri tamamen kesmek istiyorum umarım başarırım. Bir de dediğiniz gibi yemekten korkmayacağım 1200 kalori zaten bir anda nasıl ulaştığını bile anlamıyorsun.

26 mayıs 2021 13:07

8. Bu arada insulin direncine sağlik ocağinda bakiyorlar mı? Başım açken veya gun icinde çok döndüğü icin de bi demire d vitaminine baktiracaktım

26 mayıs 2021 13:29

9. Sanmıyorum ben baktıklarını. Dahiliye bakar genelde