türk insanı ne ara beyaz tenli olmaya bu kadar meraklı oldu?

burda sürekli beyaz ten takıntısı ile ilgili sorular görüyoruz zaten. bir de şunu fark ettim, fondötenlerin en açık renginin stokları hemen bitiyor. halbuki ülkede azınlık o kadar açık bir tene sahip. boynu ve yüzü arasında ton farkı olan kaç kişi gördüm. yüzüne bembeyaz fondöten sürmüş boynu koyu kalmış mesela. bir arkadaşım var, kız tipik bir esmer. ama inatla ivory, porcelain gibi kendisi için çok açık fondöten kullanıyor. kendi tenine uygun ürünler kullansa o kadar güzel olacak ki halbuki. 2000 lerde bu kadar beyaz ten takıntısı yoktu bence. bronzlaşıyordu insanlar. ne ara bu hale geldik? hindistan, pakistan gibi ülkeler beyaz tene takık, aşağılık kompleksi çünkü. biz de böyle olmayalım ya

1. Şunu da ekleyeyim, cilt beyazlatma ürünleri çok yaygınlaştı son zamanlarda

20 kasım 2024 11:37

2. avrupa amerikada da bronzluk sevdası var. herkes kendinde olmayanı istiyo işte sebebi bu. baya baya siyahi gibi gözüken iskandinav kadınlarıyla dolu benim tiktok

20 kasım 2024 11:45

3. gunes kremi propogandasiyla tum dunyada olan bi sey sadece turkiyede degil

20 kasım 2024 11:54

4. Ohooo süslü sözlüğe 2014te daha yeni açılmışken yazar olmuştum bu muhabbet vardı hala aynı geyik.

20 kasım 2024 11:57

5. A2, buna katılmıyorum. Yunanistan, İtalya, İspanya gibi Akdeniz ülkelerinde insanların çoğu esmer fakat beyaz tenli olalım diye bir çabaları yok. Hallerinden memnunlar benim gözlemlerime göre. Türk insanı fenotip olarak bu ülkelere yakın ama beyaz tene çok meraklı.

20 kasım 2024 11:57

6. Orta Doğu coğrafyasında yaşayıp "biz Arap değiliz" akımı olduğunu düşünüyorum ben. Esmer görüntü ile birleşince Akdeniz ülkesi gibi değil direkt Arap ülkesi gibi algılanıyor Türkiye deyince.

20 kasım 2024 12:00

7. Boş bakkal taşak tartar hesabı işi gücü parası huzuru olmayan antun kuntin şeylere sarıyor.

20 kasım 2024 12:01

8. Ben etrafımda hiç böyle saçma bir şey görmedim

20 kasım 2024 12:09

9. Esmer yüzüne bembeyaz fondöten sürüyorsa varoştur cahildir. Bakarsın bu bana olmadı dersin. Ben de görüyorum bazen korkunç çirkin duruyor.

20 kasım 2024 12:14

10. Türk insanı genel olarak açık ten ve koyu saçlıdır ama sarışın da esmer de vardır. Ailem malatyalı, eşim erzurumlu, çok farklı çevrelerde birçok insan tanıdım, türkiyenin birçok yerine gittim türkiyenin yarısı bile esmer değil.

20 kasım 2024 12:14