türk insanı neden böyle? neden hiçbir şeyi kabullenemiyorlar? milyarder hamdi ulukaya?

bilmeyenler için söyleyeyim türkiye'de doğup amerika'ya taşınmış ve orada milyarder olmuş bir iş adamı hamdi ulukaya. ben bu adamı belli aralıklarla takip ediyorum çünkü başarısı çok hoşuma gidiyor, türkiye'deki birçok insan gibi ya yüz yıl önceden ya da yandaşlıkla zengin olmuş değil çalışmış, çabalamış ve yapmış. ekşi sözlük ve diğer sosyal medya platformlarında adamı o kadar aşağılıyorlar ki, nasıl bu kadar zengin olabilirmiş, kesin fetöcüymüş, kesin altında bi boklar varmış, madem türk neden yoğurdumuzu yunan yoğurdu diye satıyor demek ki terörist ve türklerden nefret ediyor(gizlinot: adam kürt çünkü ve zaten piyasada greek yoğurdu diye var olan bir ürünü türk yoğurdu diye pazarlaması mantıksız olurdu yani böyle savunuyor ki çok haklı, berlinde türk kebabını ermeni kebabı diye satamazsınız sonuçta çünkü türk diye bilinmiş bi kere), kim kredi çekip fabrika kurabilir vsvs. açıkçası adamın işi ne kadar dürüsttür bilmiyorum ama görünürde hiçbir sıkıntısı yok. neden adam sadece türk olduğu için bu kadar tepki alıp hep altında bir şey aranıyor? bunu bi yunan yapsaydı helal olsu adama, bizim de var aynı ürünümüz ama kimse çıkıp şunu yapmadı bak kredi çekip neler yapıyor elin yabancısı diye övmeye doyamazlardı. ne düşünüyorsunuz? sizce bu kıskançlık mı(gizlinot: aynı yerden çıkmışlar ama onların yapamadığını başka biri başarmış)? sizce bu tepkinin mantıklı açıklaması ne? neden başarılı türklere karşı bu kadar düşmanlık besliyoruz?

1. sorudan bağımsız, çalışıp çabalayarak milyarder olunmaz. insanların yaptığı ürün için onlara 1 lira verip o üründen 10 lirayı cebe indiren insanlar milyarder olabilir sadece. (link: https://www.instagram.com/p/CN9pKNMFuEf/?utm_medium=copy_link tık)

18 haziran 2021 16:19

2. Yanı bahsettiğiniz adamı tanımam,günahınıda almak istemem. Fakat çok laf dedikodusuz çok malda haramsız olmaz diye bir söz vardır. Ki bu sözler yüzyıllık deneyim sonucu ortaya çıkar. Yanı çokta haksız sayılmazlar bu konuda. Ayrıca feto 'yu küçümsemeyin. afrikada oranin imsanin bile bilmedigi yerlerdr okul açıp mürit toplayan insandır bunlar. Benimde babam işçi annem ev hanimi hani ben yapayım ya acundan hamdiden ne farkın var?

18 haziran 2021 16:23

3. yani anonim türk kürt ne fark eder ki, adam bu topraklardan çıkmış ve yapmış sonuçta yani sizde kürt, arap, ermeni, yunan(gizlinot: göçmen türkler değil direkt türkiyedeki yunanlar) olsaydınız türküm demezdiniz herhalde, deseydiniz de kökeninden utanıyor gibi görünürdünüz.

diğer anonimler o konuda haklısınız da benim bahsettiğim şey az maaş verdi bütün parayı cebe indirdi değil, adam kredisini falan çekip yaptı yani. tabii ki fetöcü olabilir ama adamın ağzından bir kere fettullah lafı çıkmamışken sadece yaptığı şeye kılıf uydurmak için bunu söylemeleri çok saçma. yani sorum aslında türklerin başka "türkiye cumhuriyeti(gizlinot: madem türk demiyoruz)" vatandaşı olup, yine aynı rezil kültürle büyümüş, aynı şeyleri çekmiş insanların başarılarını kabullenememeleri. adam değil fetö, çocuk kurban edip köpeklerine yediren bir tarikat sayesinde bile başarılı olmuş olabilir ama bunu gösteren bir kanıt var mı? hayır. sadece kredi çekip fabrika satın aldığını söyleyen bir adam var ortada ve insanların bütün konuştuğu böyle bir şey olması mümkün değil, kesinlikle başka bir şey olmuş olmalı çünkü ne alaka bu adamın başarılı olması. bilmiyorum, çok saçma geliyor bana. soruda da söyledim yine söyleyeceğim, bunu yapan bir japon olmuş olsaydı kesin arkasında yakuza var demeyeceklerdi ya da amerikalı yapınca hebele hübele kesin illüminati demeyeceklerdi, bu tepkinin tek sebebi adamın türk/kürt olması.

18 haziran 2021 16:45

4. Pardon da kimse zengin olduğu için saygıyı haketmiyor. Ayrıca piyasaya sürdüğün yoğurdu bi millet adıyla sürmek zorunda değilsin. Burda amaç çok belli yani hiç eğip bükmeye gerek yok. Adam Türk değil ayrıca Türk kültürüne düşman. Böyle birine saygı duyamam. Başarılı insanlara Türk olsun olmasın saygım var. Geçiniz.

18 haziran 2021 16:49

5. kıskançlık değil, insanlar alışmadığı için bu tepki. sizin söylediğiniz gibi ülkedeki zenginler ya hep zengindi ya da yandaşlıktan parayı kırdılar yani düzgünce işini kurup bu kadar büyütebilen yok, ülke buna müsaade etmiyor. bu zamanda yandaş değilsen belli bir zenginlik sınırını geçemezsin çünkü el koyarlar malına. doğal olarak hayatı boyunca buna maruz kalmış insanlar bir insanın sıfırdan bu kadar başarılı olabileceğine inanmıyor.

bir süslü zaten hakla milyarder olunmaz demiş ama her yer türkiye değil, bu adam çalışanına verip kendisi alıyor olabilir ama o çalışan uluslararası standartlarda hak ettiği maaşı alıyor, abd'de bu kadar büyük bir şirket sahibi olup çalışanınıza kira ve faturalarını zor karşılayacak maaşı veremezsiniz. bunu adamın bütün işi orada olduğu için söyledim, üretimini üçüncü dünya ülkelerinde yapıyor olsaydı iş değişirdi.

soruda neden başka milletlerden insanlar yapınca inanıyorlar demişsiniz, ona bir cevabım yok.

18 haziran 2021 16:51

6. iyide anonim6 neden saygı duymuyorlar demiyorum neden illa altından bi bokluk çıkmak zorundaymış gibi konuşuyorlar diyorum. adam kürt olduğu ve türklerden hoşlanmadığı için(bence öyle değil çünkü her yıl bir sürü türke burs ve startup desteği veriyor ve türk adı altında sattığı ürünleri varmış) soruyu başka yerlere çekiyorsunuz. elimde türk olan bi örneği olsa onu vereceğim ama yok işte.

18 haziran 2021 16:54

7. aynı tipler peakgames için kara para akladılar falan diyorlar, en ılımlı konuşan bile altına bir şey arıyor yani sorunuzun cevabı türk türkten nefret ediyor ve biz bokumuzda boğuluyoruz onlar neden boğulmuyor düşüncesi.

18 haziran 2021 16:59

8. Soruyu başka yere çekmiyorum sadece bu adamdan genel olarak neden hoşlanılmadığını açıklıyorum? Servetinin Altında farklı şeyler arayanlar varsa bilemiyorum oturup ekşi sözlükte adamın başlık altını okumadım. Başka başarılı Türk örnekleri istersen verebilirim. Hamdi ulukaya kadar zengin değildirler heralde ama başarılılar. dr öz, mert alaş, uğur şahin ve özlem türeci. Son ikisi için kötü şeyler söyleyen var kötü enerji alıyorum bunlardan diye ama onlar aşı karşıtı cahil tayfa. Ayrıca kkanadada holding sahibi Türk iş adamı sayısı az değil sadece isimlerini bilmiyorum pek medyatik değiller.

18 haziran 2021 17:13

9. ss kredi almış demişsiniz de.,amerka da kredi verme olayı bu kadar basit mi ki? yani fabrika alacak kadar kredi çekmeniz için o ayarda bir şeyi ipotek göstermeniz gerek diye biliyorum.

18 haziran 2021 23:47

10. kafama oturmayan bazı noktalar var.

öncelikle ürünü greek yoghurt olarak pazarlaması gayet mantıklı. yunan ve ermeni lobisi amerika’da inanılmaz güçlü.

ancak...

ancak sırt çantasından başka bir şeyi olmadan new york’a gelen bir adam, nasıl bir süre sonra milyon dolarlık kredi alabiliyor?

sezgin baran korkmaz için de böyle dendi, bakın ne çıktı.

yanlış anlaşılmasın, kendisini sorgulamıyorum. etik anlayışın olmadığı bir düzende yaşıyoruz.

kendisine de istediği gibi kürt densin, türk denmesin, isterse de norveçli bile densin. önemli olan kendini nasıl tanımladığı değil. önemli olan normal amerikalının kredi ödemelerini biraz geciktirince kredi notunu düşüren, sonraki kredisinde binbir zorluk çıkaran bankaların bu adama şaaak diye nasıl bu kadar kredi verebildiği. finans bilgisi eksi üç olan ben bile, bu adamın bir güvencesi yoksa o parayı vermem.

ha ya da ağa olan babasını teminat gösterdiyse. tabii ki canı sağ olsun, yine çok başarılı olmuş ama o zaman da sıfırdan falan gelmemiş oluyor işte. sadece bir sırt çantası ile new york’a geldiğini iddia edilemez, komik olur.

19 haziran 2021 10:19