tırnakta kararma/morarma meydana gelmesi neden olabilir?

ayak tırnaklarım uzun zamandır ojeliydi, dün ojenin birazı kalkmış, orada bi morluk olduğunu fark ettim. ayağımı bi yere çarpmadım. böyle bir şey yaşayan oldu mu hiç? internetten araştırınca kanser teşhis koydum kendime çok kötüyüm dünden beri:(

1. sol ayağım sağdan nerdeyse yarım numara bğyük, 38,5 ve 39 numara arası kalıba bağlı olarak karar veremeyince çok kez başıma geldi, ölsem ben ölürdüm merak etmeyin.

Oje varken zaten anlamamışsınızdır bir de ayak tırnakları  geç uzadığından geç anlaşılıyor, daha önce ayağınızı ayakkabınız sıkmıştır, üstüne basan olmuştur vs. Şimdi anlaşılmıltır. Ayak tırnağında çok geç anlaşılıyor.

22 aralık 2019 03:05

2. ne kanseri süslücüğüm saçmalama allah aşkına. eğer ayağına bir şey düştüyse morarması normal. geçen sene ayağıma porselen tabak düştü parmağımdaki morarma aylarca kaldı. veya ayakkabı önden ayağa basınç uyguluyorsa da olabilir. eğer çok endişeliysen ojeni silip cildiyeye git daha kesin bir sonuç alırsın.

22 aralık 2019 03:06

3. endişelenmeyin.

sert ayakkabıdan oluyor. gün boyu tırnağın orasına baskı yapıyor, oraya kan oturuyor, tırnak morarıyor.

22 aralık 2019 09:27

4. B12 eksikliği?