terapist ve danışan ilişkisi terapi bittikten sonra ilerleyebilir mi?

süslüler öncelikle öyle hoşlanıyorum ölüyorum bitiyorumluk bir durumum yok, itiraf etmekte zorlansam da dış görünüş olarak beğeniyorum terapistimi ve kendisini tanımak isterdim gibi geliyor uzun vadede. biraz stalkladığım kadarıyla iyi anlaşabilirdik gibi hissetmiştim. şimdilik bu fikrimin terapime olumsuz bir etkisi yok ve terapiye yoğunlaşmış haldeyim. hoşlanıyorum da diyemem başta yazdığım gibi, huyunu suyunu bilmiyorum çünkü. hoşlanmam için tanımam gerekiyor, sadece dış görünüş beğenisi. bir şey anlatırken vs çekinmiyorum ya da rahatsız olmuyorum, oradayken aklıma bile gelmiyor bu, geldiği noktada herhangi bir şey hissetmeye başlarsam değiştiririm zaten. terapi daha önemli şu an. daha önce de böyle trollümsü transferans soruları soruldu ya o yüzden de çok korkuyorum ama dediğim gibi hissel bir şey geliştirmedim linçlemeyin lütfen. ama sizce terapi bittikten sonra görüşmemiz imkansız mı? dışarıda görsem tanımak isteyeceğim biri ve şu an sanki etik olarak bu ihtimali tükettiğimi düşünüyorum danışanı olduğum için. bir umut size sormak istedim, beni beğeniyor olsa da kendini dizginler mi yoksa terapi sona erdikten sonra makul bir süre geçince tanışmak için ikimizden biri adım atabilir mi? sizce?

1. Bir psikolog olarak etik sürece girmeyeceğim ancak siz, sizi tamamen tanıyan bütün geçmişinize ve duygularınıza hakim ancak sizin sosyal hayatında nasıl biri olduğuna stalk haricinde bilgi sahibi olmadığınız biriyle birlikte olmak istiyor musunuz gerçekten?

Çoğu insan psikolog denilince hep çok sakin, çok anlayışlı vs ideal insanı çiziyor kafasında. Nitelim gündemdeki dizilerde de bahsettiğim profil gösteriliyor ancak gerçek hayatta bizler de sıradan insanlarız. Terapi sırasında size anlayışlı gelen terapistinizin yaşayacağınız ilişkide size nasıl davranacağını bilemezsiniz. Hassas noktalarınızı, savunma mekanızmanızı en iyi bilen kişi o.

Ben olsam düşünmem ancak tabiki sizin hayatınız karşılıklı gelişen bir şeyler olduktan sonra iki kişinin vermesi gereken bir karar.

2 temmuz 2021 03:38

2. a1 terapiye giden herkes hasta mı oluyor? ya da gitmeyen herkes çok mu sağlıklı? büyük ihtimalle laf sokmak için yazdınız ama bu faktörden çekinmiyorum, etik kurallar, tek taraflı olarak benim bilgilerimi bilmesi ve mesleki güven gereği öğrenmiş olması gibi konular açısından sordum. yine de beğendiği takdirde istisnai bir durum gelişebilir mi ileride diye.

anonim 2 açıklamış bu sırada, ben de bunlardan çekiniyorum süslü. teşekkür ederim cevabınız için. olmazsa bir kayıp olmaz ama olursa tanımak isterdim sanki. tanıdığımda çekici gelmezse, huyunu suyunu sevmezsem devam etmezdim. çevremdeki erkeklerden kendini geliştirmiş, eli yüzü düzgün, mesleğinde başarılı, entelektüel bilgisi olan vs pek insan olmadığı için ister istemez böyle düşündüm. bu özellikleri başlı başına hoşlanmam için asla yeterli değil tabi ama normal şartlarda tanışmış olsam devamını merak etmek için yeterli özellikler sanki. bilmiyorum belki çok yanlıştır böyle değerlendirmem etik olarak.

2 temmuz 2021 03:46

3. Süslü bence vazgeç. Bu bahsettiğin şey transferans. Ve baya sık yaşanan,normal bisey. Ama sonu iyi bitmez

Erkekler zaten problemleri kadınların yüzüne vurmaya meyilliler. Cinsel açıdan olsun maddi manevi olsun..Yarın bigun tartışsanız bir sebepten terapide konusulanlari soyleyebilir. Sana karşı bazı kesin yargıları olacak. Suan iyi bir psikolog olarak terapi yapması yarın anlayışlı bir sevgili olacağını göstermez

2 temmuz 2021 04:18

4. evet doğru söylüyorsunuz süslü. aslında biraz da psikologların bu olaya bakış açısını merak ettim. transferans olabileceğinin, benim tüm zayıflıklarımı bilebileceğinin farkındayken bir beğenisi olsa nolursa olsun o gözle bakamam mı deniyor yoksa istisnaları olabiliyor mu. kişiden kişiye değişebilir mi, buna tamamen kapalılar mı yani. bu açıyı da merak ediyorum. benim açımdan ise dediğiniz şeylere katılıyorum, çok mucizevi, dünyanın en iyi insanı falan olması lazım kavga anında bunları kullanmaması için, doğru söylüyorsunuz. kullanmasa bile büyük ihtimalle ben kötü hissederim, 1-0 yenik hissedebilirim. şu an zaten terapiden verim almaya odaklanmış durumdayım. bu süreç bittiğinde de tamamen yoluma bakıp bu fikirden vazgeçmek daha iyi olacak gibi dediğiniz gibi.

2 temmuz 2021 04:28

5. anonim 5, ihtimal sordum. dışarıda tanışsa hoşlanabileceği biri danışanı olduğunda nasıl gelişiyor ihtimaller, kişiden kişiye değişir mi diye. benden hoşlanacak ya da ben ondan hoşlanacağım gibi bir iddiam yok. olamaz da bilip bilmeden. ama kendisinde olumlu gördüğüm o özellikler bende de var mesela. yüzeysel düşünüyorum şu an. ama soruyla ilgili cevap yazan süslülerin söyledikleri çok mantıklı geldiği için terapi bitse de hiçbir adım atmayacağım büyük ihtimalle, zaten adım atmaya asla cesaret edemezdim herhalde.

2 temmuz 2021 05:13

6. okumadim da benim psikoterapistim 60 yasinda mahkeme suratli bir alman nineydi. ona karsi bile sanki annem, babammis, ya da anneannemmis gibi bir sevgi besliyordum. yani diyecegim sacmalama.

2 temmuz 2021 06:46

7. Psikiliğimi ilimli trinsfirins yipiyirim diyen ss geldi aklıma ıyk