titanyum kaplı teflon tencereler sağlıklı mıdır?

süslüler merhaba. yakında evleneceğim. ev alışverişi yapıyorum. güzel bir çelik tencere seti aldım. ancak her şey çelikte pişmiyor, yapışacak şeyler için teflon tarzına da ihtiyacım var. ama granit ve teflonların zararlı olduğunu biliyorum. dün tefalde titanyum kaplı seti önerdiler sağlığa zararlı olmadığını söyleyerek. karacada da elmas parçacıklı bir seri önerdiler. ikiside sağlıksız gibi geliyor. et pişirmek için döküm almayı düşünüyorum. bana sağlıklı ve kullanışlı önerebileceğiniz ürünler var mıdır? çok teşekkürler.

1. Biyokimyageranne hesabına bakmanı tavsiye ederim. O bunları anlatan bir post serisi yapmıştı

Emaye kaplı döküm en sağlıklı tercih gibi duruyor bence, çelikten sonra tabii ki.

19 şubat 2020 09:56

2. Süslü yukarıda tavsiye edilen hesaptaki ilgili postu bulmanızı öneririm ben de. Hatırladığım kadarıyla döküm tencerelerden ağır metal geçişi oluyormuş. Piyasadaki döküm tencerelerin çoğu kaplamaymış, sağlıksızmış. Tercih sizin tabii ki ama yne yanlış hatırlamıyorsam iyi bir döküm tencere bulmak neredeyse imkansız olduğu için döküm tencereleri önermiyorlar.

Araştırmanız bittikten sonra hangisine karar verdiğinizi söyler misiniz? Bize de fikir olur. Benim de kafamı kurcalayan bir konu çünkü.

19 şubat 2020 10:11

3. Süslü merhaba bende evlilik hazırlığı yapıyorum Ağustos'ta düğünüm var Çelik tenceremi bende aldım Jumbo'dan. Granit almadım daha ve araştırıyorum Tefal'in titanium setleri çok öneriliyor bende ondan satın alacağım ama şu an çok pahalı indirime girmesini bekliyorum

19 şubat 2020 10:33