unutamadigi biri olup evlenen var mi aranizda, zamanla tamamen hisleriniz gecti mi?

icimi dokmek icin yaziyorum, lutfen linclemeyin. yaslarimiz 27. onunlayken bu kisiyi hic dusunmuyorum bile, hayatimda yasadigim en saglikli iliski. ikisini kiyaslayinca bammbaska insanlar. 1 senedir birlikteyiz, yaza evleniyoruz ama hala malum kisinin bana yazdigi sarkilari dinliyorum, sesini duymayi o kadar cok istiyorum ki numarasini bilerek silmistim durtusel davranip aramayayim diye ama ezbere biliyomusum zaten. yine de hic iletisime gecmedim. psikiyatristim hislerimin gercek olmadigini, bunun sadece travma bagi oldugunu, kasitli olarak beni bu halde biraktigini soyluyor ama bazen bu hisleri o kadar yogun yasiyorum ki bi önemi yokmus gibi hissediyorum. bitirirken vedalasmamisti en basitinden. sana bu hazzi yasatmayip yarim kalmani geri donmeni istiyorum diye. niye o zaman bu kisiyle olmuyosun diyecekler icin de ikimizin de nörolojik duzeyde psikiyatrik rahatsizliklari var, hayat goruslerimiz, is tempolarimiz cok farkli, ikimiz de intihara asiri meyilliyiz. ayrica benden 12 yas buyuk. mumkun degil. beni anlayabilecek bi suslu cikar mi acaba diye yaziyorum, simdiden tesekkurler

1. Allah nişanlına sabır versin

5 mayıs 2025 09:39

2. Başkasını unutmadan evlenmek karşındakine çok büyük haksızlık ve saygısızlık evlilik zaten zor bir şey sağlıklı bir ilişki sürdürmeniz de bu şekilde mümkün değil

5 mayıs 2025 09:58

3. kirmaya calisiyorum ama cok zorlaniyorum. iliskiye de hic yansitmiyorum ama zaten kendimden rahatsiz oldugum icin actim soruyu

5 mayıs 2025 10:22

4. ss dakın evlenme. bak evlenmemen için bir sürü sebebi buraya sıralamışsın. sakın sakın sakın evlenme.

5 mayıs 2025 10:29

5. Evlenmek zorunda mısın? 1 senedir birlikteymişsiniz zaten niye koşa koşa evleniyosun? Evlenme aklında başka biri varsa. Evlilik böyle bir şey değil ki.

Ya kavramları, değerleri, ilişkileri o kadar karıştırıyorsunuz ki bazen "siz nerde yaşıyorsunuz, ananız-babanız size temel erdemleri öğretmedi mi" diye sorasım geliyor.

5 mayıs 2025 11:41

6. 7. ayda evlilik teklifi etti suslu dedigim gibi iliskimizde hic bi problem yok benim kafamdaki git geller haric

5 mayıs 2025 12:02

7. ss evlenme. kendine de nişanlına da yazık ediyorsun. evlenme.

5 mayıs 2025 12:07

8. abi bu kadar ilişkinin içinde görünmek, evlilik teklifine kadar işi ciddileştirmek nasıl bi şey? nasıl bu kadar kendini verebildin, numara yapabildin? hadi kendini vermedin e karşı taraf nasıl anlamadı? eskisiyle konuşsan görüşsen bir süre sonra nefret edeceksin. şu an ulaşamadığın için içinde büyüyor. fakat nişanlına yazık. evlenmek zorunda değilsin teklif etti diye. insan zaman maman ister, ona neden atladın o zaman?

5 mayıs 2025 12:18

9. suslu rol yapmiyorum ki cok asik olarak basladim ama zaman icinde terapide doktorumla surekli bu konuyu cozmeye calistigimiz icin kendimden suphelenmeye basladim. Nisanlimi cok seviyorum ama artik hic aklima gelmez diye dusundugum kisi hala aklima geliyor

5 mayıs 2025 12:33

10. Ben anladım seni. Bence şu an genel düşünüp evlenmekle doğru mu yapıyorsun yoksa yanlış mı yapıyorsun onun kararını vermen lazım.

Annemde de psikiyatrik rahatsızlıklar var. Biliyorsun, bazı rahatsızlıklar yanında diğer rahatsızlıkları da getirir. Benim annem senin kadar bilinçli değilmiş evlendiği dönemde. O zamanlar psikiyatristlere deli doktoru gözüyle bakıyor annemin ailesi ve annemi doktora götürmüyor. Hırçın, yapısı garip bir kadın olarak kabul edilmiş.

Birisini sevmiş, ilişkileri olmuş ama evlenmeleri mümkün değil. Adam ayrılmış annemden. Annem de ilk gelen görücüye kabul etmiş, yani babamı. Dayım çok karşı çıkmış anneme, şu an evlenme falan demiş ama ikna edememiş. Evlenerek başka şehre gitmiş Annem. Benim doğmamla beraber annemin durumu iyice kötüye gitti. Babamı kanul edemedi. Aklı hep eskideydi. Beni de kabul edemedi babamın kızıyım diye. Anneanneme bıraktı. Dayım ve anneannem büyüttü. Koca ailenin yarası ve o zamanki bilinçsizliklerinin tokadıyım onlar için. Ben de 27 yaşındayım süslü.

Annem bir ara babamı kabul etmiş ve düzelebilirim sanmış. bir de kardeşim oldu. Ortalama 5 yıl az kavgalı, nispeten iyi iletişimli dönemleri oldu. Ama kötü dönemlerin hatırası ben olduğum için beni yıllarca kabul etmedi. Zaten o nispeten iyi iletişimli yılların hemen ardından boşanmak istedi ve boşandılar.

Ben 23 yaşındayken psikiyatriste gitmiş. Tanılarını almış, ilaçlarına başlamış.

Annemle son 2 yıldır görüşüyoruz. Anne kız ilişkisinden ziyade iki arkadaş olabildik. Onu da anlıyorum. Geçen sene hayatına birisi girdi, beş para etmez bir adamdı. O bunu anlamadı. Olur mu diye bana danıştı, olmaz ama sen bilirsin dedim. Olmadı neticede. Ve intihar girişiminde bulundu. Annem iyi değil, bir gidip baksana diye kardeşime haber vermiştim. Öyle kurtardık annemi. Şimdi psikiyatristiyle o adamı aşıyorlar. İlk zamanlara göre çok daha iyi durumda.

Annemden daha anlatacak çok şeyim var süslü. Olmazlara nasıl tutunduğunuzu, kendi iradenizle nasılsın çeliştiğinizi biliyorum ve anlıyorum. Ama kendine bir sor. Doğru yolda mısın? Evlendikten sonra ya her şey sarpa sararsa? Annem babamla evliliği için bana unuturum sanmıştım, baban çok neşeli ve beni düşünen bir adamdı, onunla evlenirsem geçmişi kapatırım sanmıştım ama olmadı aynı eve girdik, sen oldun ve ben evde durmak istemedim, yüzünüzü görmek istemedim, kalbim almadı aklımı kaybetmiş gibiydim demişti. Ya Annem gibi olursan süslü?

Psikiyatristinle bu süreci yakından takip edin lütfen. Burada çok şey yazılır. Herkesin yazdığından ziyade psikiyatristinle görüşerek devam et. Bizim burada yapacağımız tek şey senin yolunu biraz olsun aydınlatmaya çalışmak olacak. Ama biliyorum ki biz buradan yetemeyiz sana

5 mayıs 2025 12:53