çok geçmiş olsun öncelikle. göçmen uyuzu de deniyor şu anki salgına, var olan ilaçlara biraz dirençli bi tür. suriyeliler günlük şampuan olarak kwellada kullanıyormuş, onlar için o kadar yaygın bir şey. göçle gelmedi diyenler de hayallerde yaşıyor sanırım. neden tvlerde çıkıp bu korkunç salgından bahsedilmediğini insanların uyarılmadığını bi düşünsünler derim, göçe ve hükümetin yanlış kararlarına çıkacak çünkü yollar.
her neyse.
3 hafta önce teşhis kondu bana da ki çok dikkat ederim, toplu taşımada oturmam, eve girdiğim gibi kıyafet değiştiririm vs. ama bi şekilde bulaştı ve hayatımın en kötü dönemini yaşadım. sakin olduğunuz kanısına vardım sorunuzdan ama ben bi kez daha diyeyim, bu psikolojik bi savaş aynı zamanda ve sakin kalın, yeneceğinizi bilin, zor ve zahmetli ama halledeceksiniz.
herkes yazmış zaten tüm eşyalar yıkanacak, halılar kaldırılacak. burada ben bi hataya düştüm ve evdeki giydiğim giymediğim tüm kıyafetleri yıkamaya kalktım 3 gün boyunca makine çalıştırarak, sonra eldivenlerle sermeye çalışma, ütü işi filan, korkunçtu gerçekten. hiç buna girişmeyin, her şeyi alın poşetleyin, zamanla yıkarsınız. en çok giydiğiniz, 60 dereceye dayanan giysilerinizi yıkayın ve kullanın sadece.
ilaç olarak ben wilkinson pomad kullandım, berbat bi deneyim ama mecbur kalınca yapıyorsunuz. normalde wilkinsonu 1 hafta sonra tekrarlamak gerekiyormuş ama gözüm yemedi. doktora gidip kwelleda yazdırdım, üstüne bi de twitterda önerildiğini gördüğüm sarcopte losyonu aldım. internette iki ürün öneriliyor genelde, biri sarcopte, diğeri scab forte. sarcopte daha yeni sanırım, bi yağ karışımı ve içinde sülfür var. kokusu hiç fena değil, sabun gibi ama çok yakıyor göğüs bölgesini ve koltuk altını. dayanabilmeniz lazım. scab forteyi ben almadım çünkü trendyolda iyi diyen de çok var işe yaramadı diyen de. sarcopte daha yeni olduğu için deneyeni ve yorum yazanı azdı ama yorumları da iyiydi.
wilkinson pomad, kwellada ve sarcopte üstüne de cildimi nemlendirmek için ceravenin kremine çay ağacı ve lavanta yağı damlatıp bol bol sürdüm. çay ağacı yağı uyuz böceğini uzak tutarmış, doktor söyledi.
bu dönemde günlerce uyuz hakkında okudum ettim, sürekli yeni ürün alma peşine düştüm. son okuduğum kaynakta aloe vera jelinin de bi nevi ilaç olduğunu ve uyuzu öldürdüğünü öğrendim ve aloe vera jelli aldım. duştan sonra bir gün sarcopte bir gün aloe vera sürüyorum bu ara.
kaşıntım hiç kalmadı, yeni lezyon yok, yeni kabarcık yok ama insan normal kaşıntısını bile uyuz sanıyor panik oluyor. en zor kısmı da bu zaten. her an tekrar başlayabileceği ihtimali.
bu vücuda sürülen şeyler haricinde de chrysamed insektisit ve mite-x sprey aldım. insektisit içinde permetrin var, uyuza karşı kullanılan bi madde permetrin, kwellada içinde filan da permetrin var zaten. onu koltuklara sıkıyorum yerlere sıkıyorum. mite-x mite öldürücü, bu uyuz da bi mite sonuçta diyerek aldım ve onu da yorgana sıkıyorum. yorganı 60 derecede yıkadım ve kılıfını her gün değiştiriyorum ama kılıfı çıkardığımda önce mite-x sıkıyorum, 2 saat bekletip yeni kılıf takıyorum.
benim uyuz hikayem bu şekildeydi, umarım gözünüzü korkutmamışımdır. ben biraz ekstrem karşıladım durumu, biraz hastalık hastası olmaya yatkınım çünkü ve böyle böcektir tozdur beni çıldırtan şeyler, ondan çok zor oldu. ama bitti gibi, darısı başınıza. bi sorunuz varsa yanıtlayabilirim.