yüksek lisans mülakat ve yazılı sınav??acil?

yüksek lisans için mülakat ve yazılı sınava çağırıldım süslüler ama daha önce hiçbir deneyimim olmadı buna benzer. mülakatta ve sınavda neler soruluyor genel anlamda ? komisyon tavrı nasıl oluyor ?evet koronaya rağmen online olmayacak :(

1. Başka üniversiteden gelenlere negatif yaklaşanlar var. Marmara üniversitesi'nde bunu yaşamıştım bir hocada. Başka bir hocaysa başka okuldan olduğum için (istanbul üniversitesi) olumlu bakmış ve kabul etmişti. Tabii ben soğuduğumdan o okula gitmedim.

Bizim alanlarda sınavlar test oldu. Ytü ve marmara test yapmıştı. Ytü'de bizim alanda mülakat yoktu ve en adil alım yapan okul oydu. Marmara bilim sınavı ve mülakat yapıyordu. İstanbul üniversitesi'nde de alanınla ilgili soruların sorulduğu bir mülakat şeklindeydi. Kimi tez konusu belirlediniz mi diye sorabilir gıcıklığına. Bir konu uydurun şimdiden yazmayacak olsanız bile. Neden derlerse falan bulun bir şeyler. Neden tezli derlerse doktora yapıp akademik kariyer yapmak istiyorum dersiniz öyle bir amacınız olmasa bile. Bu tarz şeyler.

10 eylül 2020 15:55

2. süslü alanınız ne? ben de yeni mezunum ve sağlık bilimlerinden mülakata girebilirim ay sonu. Bir de şey soracağım lisans eğitimleri online oluyor. Yl için böyle bir durum var mı, biliyor musunuz?

10 eylül 2020 16:19

3. Anonim 1 fakültem farklı. Benim bitti. Tez döneminde gitmenize gerek yok zaten. Ders dönemi tahminince online olabilir çünkü lisanstan farkı yok. Sadece seçen öğrenci sayısı seçmelilerde çok az oluyor. Okulun ögrenci işleri net cevap verir.

10 eylül 2020 16:42

4. Süslü teşekkür ederim Marmara’da gireceğim mülakata İstanbul’da çalıştığım için tercih ettim. Mülakat yapılması biraz düşündürdü beni adil olurlar mı komisyon tavrı nasıldır diye :(

10 eylül 2020 16:57

5. İyi insanlar da var farklı insanlar da var. Başvuru hakkınız varsa birkaç üniversiteye başvurun derim. Ytü, iü, medeniyet var belki adını duymamişsinizdir devlet o da. İtü vs. Hatta ytü ve istanbul teknik kendi ingilizce sınavını yapıyor bilginiz olsun. Marmara'da da vardı. İü kaldırmıştı. Boğaziçi ve galatasaray'ın sartlarını sağlamıyordum :D

10 eylül 2020 21:32

6. Çook teşekkür ederi süslü biraz tedirgin olmuştum... o üniversitelere de bakıcam

10 eylül 2020 22:16