yüz için ipek kese cildi daha da kurutuyor mu?

ben buradan görüp gratisten ipek kese almıştım. gün içinde makyaj yaptığım için iki güne bir duşun sonunda yüzümü keseledim. aşırı bastırmadım sıcaktan yüzüm yumuşamış haldeyken uyguladım. 3-4 defa uygulamışımdır toplam. en son uyguladıktan sonra işte duştan çıkıp yüzümü kremlerken yanağımda yanma hissettim fakat yogun bi kızarıklık yoktu. ardindan ben kremimi sürdüm ertesi gün farkettim ki yanagım pütür pütür olmuş. nasıl tarif etsem yaptığımda dokununca pürüzsüz yumuşacık olan yanaklarım pürüzlü olmuş. görünürde yara çizik vs yok ama elleyince o pütürlük var, kurumuş gibi bi his bolca nemlendiriyorum yüzümü 5 6 gün olmuştur geçmiyor ben de kese yapmaya korktum açıkçası. ne yapmam gerekir? bu tarz bir sey yasayan oldu mu keseden ötürü?

1. Süslü bende o İpek kesede değil de peeling ürünlerinden oluyor. Mesela duştan çıkıyorum peeling yapıyorum sabah uyanıyorum yüzüm daha fazla yağlanmış, daha bi pütürlenmiş. Cilt korumaya geçip daha mı çok yağ falan salgılıyor anlamadım ben de.

16 aralık 2019 12:47

2. süslü benim cildim çok kuru bana kese çok iyi geldi cildim parlıyor resmen ama 1-2 dakika çok bastırmadan yapıyorum. daha sonra da krem sürüyorum

16 aralık 2019 12:53

3. Cilt kese yapmaya alışınca yapmadığınızda kuruyor Pütürleniyor. Bu tekrar kese istediği anlamına geliyor. Kışın uzun süre yüzümü kese yapmayınca bu sorun yok ama yazın her hafta yaptığım için bir sonraki dusa kadar yüzüme dokunmak istemiyorum Pütürden o pürüzlü histen dolayı. Yapınca yine yumuşacık tabi. Bence azaltın uygulama yapmayı anlık iyi etki etse de uzun vadede cilde iyi gelmediğini düşünüyorum. cilt bariyerini inceltip hassaslastiriyor hem de o yumuşak dokuya alıştığımız icin hep yapmak istiyoruz.

16 aralık 2019 13:25

4. uygulama hatası olabilir. belki tahriş edecek kadar çok bastırdınız, belki de su çok sıcaktı. ben ipek keseyi keşfettim asrın icadını bulmuş gibi oldum. yumuşacık pürüzsüz oluyor yüzüm. en etkili peeling yöntemi. haftada bir yapmaya karar vermiştim ama o hissi öyle seviyorum ki her banyoda yapmaya başladım :/ hafif hafif yapmak lazım.

16 aralık 2019 13:48

5. 9 yaşından beri her banyoda yüzüme kese yapıyorum. Anneannem öğretmişti. Vazgeçilmezim. Cildi kuruttuğunu düşünmüyorum. Aksine yumuşacık ve parlak yapıyor <3

16 aralık 2019 14:09

6. Aynı şekilde İpek keseden ben de şüpheliyim süslüm.Doğru şekilde bastırmadan uyguluyorum.İlk 1-2 gün gayet pürüzsüz bir cildim varken 3.gün berbat uyanıyorum.Bu şekilde bir sürü  şikayet okudum

16 aralık 2019 15:20