yağışlı ve çok soğuk havalarda dışarıdan yemek siparişi veriyor musunuz?

canım dışarıdan yemek söylemek istedi ama olduğum yerde şu an yoğun kar yağışı var ve çok soğuk, getirecek kuryeyi düşünüp vazgeçtim o yüzden. siz sipariş veriyor musunuz böyle havalarda?

1. yine aynı saçma soru sorulmuş soğuk ve kar yağışı olunca her şey duruyor mu? evet veriyorum adamların işi bu çünkü çok soğuk diye neden mal gibi vazgeçeyim saçmalama yahu getiren kuryeye biraz daha fazla bahşiş veriyorum tek fark bu. köyde dağın başında yaşamıyorsan yollar kardan kapanmadıysa duyarlı olacağım diye kasmayın bu kadar.

22 ocak 2022 12:31

2. Çok aşırı bir durum söz konusuyla sipariş vermekten kaçınıyorum, ben bu havada dışarıda olmak ister miydim, zorlanır mıydım diye soruyorum kendime ve cevaba göre hareket ediyorum, ama evde birşeg yoksa, mecbursam ya da misafirim varsa siparişi veriyorum.

22 ocak 2022 12:32

3. Bu arada çok ekstrem durumlarda zaten işletmeler sipariş almıyorlar, bahşiş verirseniz hem vicdanınızı da rahatlatırsınız

22 ocak 2022 12:33

4. Ben genel olarak tercih etmiyorum da hava kötüyse aşırı acil bir şey değilse hiç tercih etmiyorum. Bir tweet vardı aklıma hep o geliyor sipariş verirken; "nüfusun yarısı kurye, diğer yarısı evde oturmuş aç bitir salamı gelsin diye bekliyo. halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok"

22 ocak 2022 12:35

5. Yazik gunah onlar da insan ben vermiyorum, en fazla zor durumda kaldiysam arabalı kuryeniz var mi diye sorarim.

22 ocak 2022 12:36

6. Senin de çocukların kendinizi bilmez, hadsiz ve kendini zeki sanan ama ağzını açtığı anda varoşlığu anlaşıcaka bir tip olucak belli ki

22 ocak 2022 13:03

7. günlük yevmiyesini kessinler, evine göndersinler gerekirse. ölmesinden iyidir. geçenlerde hatırlamıyor musunuz adamlar istanbul'daki rüzgardan uçacaktı az kalsın. antalya'da yaşıyorum ve evet bende aşırı fırtınalı, yağmurlu havalarda sipariş vermiyorum. evde ekmek peynir yesem ölmem ama o adamlar kötü hava şartlarından kaza yapıp ölebilir. bide siparişi yetiştirmek için hem hız yapıyor hemde kötü hava şartlarında yola çıkıyor.

22 ocak 2022 13:04

8. Yağışlı zamanlarda moto kuryelerin yavaş gitmesi gerekiyor, ama belli bir sürede teslimat etmesi zorunluluğu var, bazı firmalar kuryenin parasından kesiyor böyle durumlarla, kurye de hız yapmak zorunda kalıyor ve geçen sene çok ölüm oldu, hepsi medyaya yansımadı, farkındalık yaratarak daha az sipariş alınmaısnı sağlayıp kuryeleri hız yapmaktan alıkoyabiliriz, dolapta yemek varken sırf tv de lahmacun gördü diye sipariş vermekten alıkoyabiliriz mesela farkındallk yaratarak, sişariş vermeyerek işletmelerin de bunu fark etmesini sağlayıp kuryelerin çalışma şartlarını değiştirtebililirz, geçen sosyal medya sayesinde bir farkınlaık yaratıldı mesela, köprüdeki kuryeleri paylaşıp insanların görmesi sağlanıldı.siz kendi adınıza bir halta yaramadığınızı düşünebilirsiniz, belli ki bir vizyonuzuz yok ve kendinizi işe yaramaz hissediyorsunuz, uslubunuz da aşırı sakil, belki sizde d evir farkındalık ve değişim sağlayabiliriz

22 ocak 2022 13:11

9. şurada bile yarı veriyorum yarı vermiyorum demiş. illaki sipariş veren oluyor ben kendi adıma bugün de dışardan yiyeyim keyfi siparisleri vermiyorum.

22 ocak 2022 13:16

10. bu ülkede insanlar en çok açlıktan parasızlıktan işsizlikten ölüyor be saçma sapan konuşmayın en çok ben duyaRlıyım diye burada yarışacağınıza. ayrıca patron bugün gelme iş yok dedi diye işe gitmeyince bütün gün evde mi oturacak sanıyorsunuz aklınıza şaşarım ben sizin her şekilde kaza yapıp ölebilir insanlar manyak mısınız siz ekmek parası kazanmak zorundalar çünkü. herkesin memur olma ya da özelde home office çalışma şansı yok bu sözlükteki birçok kişinin kafası basmıyor buna çıkın şu pembe kaplı sözlüğünüzden millet neler yaşıyor kar kış en son düşüncesi insanların.

22 ocak 2022 13:17