ya ben mi böyle düşünüyorum sadece kurban etinin tadı kasaptaki etlere göre neden değişik?

süslüler siz de böyle düşünüyor musunuz? kurban etinin tadı kasaptaki evlere göre neden değişik? resmen kötü yani. yıllardır düşünüyorum bunu çözemedim nedenini

1. Kesim, saklama koşulları, bekletilme derecesi, saklama koşulları hepsi etkiliyor. Bir de kurban etinde kesen kişi kasap değilse lambur lumbur kesiyor, pirzola çıkartayım, küşlemelik olsun, biftek hayvanın şurasından çıkar demiyor. Hepsi  kavurmalık yapılıyor

8 temmuz 2024 19:30

2. A1 haklı ve ayrıca hayvanlar daha çok korktuğu için etinin tadı bozuluyor da diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

8 temmuz 2024 19:35

3. A1 süslüm haklısınız ama tadı bu kadar değişir mi ki :( kıyma çektirmiş bizimkiler kıymanın bile tadı değişik. Zaten yıllardır kurban eti yiyemiyorum sanırım vetejeryan olcam ben

8 temmuz 2024 19:47

4. Kanını akıtıp bekletmiyorlar eti, dışarıdan kıyma dana döş alınır, kim bilie hayvanın neresinden çektiler kıymayı. Bana da kokar kurban eti, allahtan artık eve girmiyor kurban bağış yapıyoruz, küçükken kavurma harici yiyemezdim ben kurbanda

8 temmuz 2024 20:05

5. tek böyle düşünen ben değilmişim ya. babama anlatmaya çalışıyorum yıllardır asla anlamıyor. çok sevindim süslüler sizi gördüğüme. en sevdiğim yemek dolmadır, kurban kıymasıyla yapılan dolmayı bile yiyemiyorum ya söylenmese bile anlıyorum kurban kıyması olduğunu. çeken bilir bu derdi......

9 temmuz 2024 08:50

6. yeni kesilmis et demlenmemis cay gibidir. etin kendine gelmesi, alisik oldugunuz tada ulasmasi icin dinlenmesi, sogukta beklemesi gerekiyor.

9 temmuz 2024 08:52

7. Ya günler geçti üstünden annem dün kurban etiyle yemek yaptı kokusu gibi leş gibi iğrenç. Nimete iğrenç diyorum ama gerçekten öyle. Anneme göre mis gibi mesela hiçbir değişiklik yok. Ama gerçekten var yani 😅😅

9 temmuz 2024 11:44

8. Bizim evde de haftalardır kurban etiyle yemekler yapılıyor ve kokuya katlanamıyorum. Zaten yeme bozukluğum vardı bu kurban eti kokusu ve tadı eklenince bazı günler gözüm kararana kadar doğru düzgün bir şey yemeden geçiyor.

9 temmuz 2024 13:37

9. Ay a6 sen ben misin...

9 temmuz 2024 14:42

10. Bana da daha güzel geliyor.

9 temmuz 2024 14:43