yakın arkadaşa düğünde ne kadar altın takılır?

bu ağustos ayı sonunda yakın arkadaşım evlenecek ve kıza düğününde altın takmak istiyorum. takacağım altını ben bir ay önceden 480 tl ye aldım ve bu altın 'yarım gram' olarak geçiyor ama içime sinmedi yani yeterli değil gibi düşündüm. ben asgari ücrete çalışıyorum, ailemin yanında yaşıyorum ama yine de bazı giderlerim var mesela öğrenim kredisi geri ödeme, alacağım eğitimler için birikim, yemek, yol parası vs.. arkadaşımla ilk üniversitede tanıştık ve 6 senedir ayrı şehirde yaşasak bile çook yakınız. ikimiz de paragöz insanlar değiliz ama o evlenirken maddi olarak destek olmak istiyorum. sizce yarım gram az mı olur? onun yerine kuyumcuya gidip çeyreğe tamamlasam mı? bilezik almak istemiyorum. haftalardır bunları düşünüyorum bana bi fikir verin lütfen..

1. Yakın arkadaşıma gram takabildim çünkü şehir dışına gittim ve otobüs bileti vs derken zaten bana pahalıya patladı. Kendisi de hiç sorun etmedi çünkü ekonomi ortada.

4 ağustos 2022 12:38

2. süslü durumunuza göre bence gram takmanız yerinde olur yakın arkadaşınızsa. ben normalde yakın arkadaşlarıma çeyrek gotürüyorum ama asgari ücretle çalışıyorsanız bence hiç gerek yok. yarım gramı gram altına tamamlayabilirsiniz

4 ağustos 2022 12:41

3. Takabileceğinin en iyisini takmalısın yakın arkadaşına. Ama şu da var, ben herkese yıllarca en aşağı çeyrek taktım. Nişanda, düğünde, çocuğu doğduğunda. Bana sadece düğünde gram getirdiler. Ve durumu gayet iyi olan insanlar. Böyle zamanlarda yakın arkadaşlık kavramını insan tekrar bir gözden geçiriyor.

4 ağustos 2022 12:44

4. bilezik falan almayın, bilezik almak size düşmez zaten. çeyrek alabilirsiniz bence. arkadaşlar genelde çeyrek takar. görece varlıklıysa yarım, tam diye gider ama sizin durumunuzda en fazla çeyrek kafi. bütçenizi vs. göz önüne alınca gram yeterli geldi bana.

4 ağustos 2022 12:47

5. Bir de duzgun bir ev hediyesi alsaniz. Mesela guzel nevresim takimlari ucuz degil zaten ve her zaman is goren seyler. Yine gram parasina gelir. Butcenizi zorlamanin anlami yok. Sizin o gunde yaninda olmaniz da onun icin onemlidir diye dusunuyorum.

4 ağustos 2022 12:47

6. Çeyrek

4 ağustos 2022 13:23

7. ben 2018 yılında evlenen en yakın arkadaşıma yarım altın taktım çünkü adı üstünde en yakın arkadaşım. geçen yıl evlenen yakın arkadaşıma da çeyrek taktım. ama siz durumunuz ne elveriyosa onu takın zengin dursun derseniz 8 ayar hediyelik bilezikler var 2000 tl'ye onlardan alabilirsiniz.

4 ağustos 2022 13:58

8. gram altına tamamlayabilirsen tamamla süslü, gayet kafi bir hediye. 8 ayar bilezik falan alma bozduramaz bir işe yaramaz eğer o tarz şeyleri takmayı sevmiyorsa elinde kalır. çeyrek bu zaman için akrabaya takılır diye düşünüyorum. kendini zorlama sonuçta şartlar belli.

4 ağustos 2022 14:06

9. Elinizdeki neyse onu takin, alinacagini dusunuyorsaniz dugun sonrasi aciklama yaparsiniz durumum buna elverdi diye. Icinizden gelirse evine giderseniz hediye goturursunuz sonrasinda. Bir de su gercek var ki Arkadaslik devam etmesi ihtimali 100% bir bag degil, sonra kendimi niye zorladim diye pisman olursunuz.

4 ağustos 2022 14:21

10. Grama tamamlayın bari. Yarım gram yakın arkadaş için gerçekten az