yakın arkadaşlarım sürekli benden ders notu istiyor?

üniversite 1. sınıftayım. arkadaşlarımla herşeyi paylaşırız ve onları gerçekten cok seviyorum fakat günlerce çıkarmaya uğraştığım notlarımı açıkçası vermek istemiyorum. nasıl bu durumu aramızı açmadan halledebilirim? gercekten çalışmayan insan bu psikolojiyi anlayamaz. evet en doğrusu açıkça belki dile getirmek vermek istemediğimi ama alınırlar biliyorum resmen yüksek almaya korkar ve utanır oldum lütfen yardım edin

1. öff allah sizin gibi arkadaştan korusun. sınıftan rastgele insanlar istese tamam da en yakınlarınız isteyince çekiniyorsanız gerçekten "her şeyinizi" mi paylaşıyorsunuz bir düşünün.

27 şubat 2019 00:04

2. Anonim 2 ve 3 benim gibi düşünenler olduğuna sevindim. Herkes emeğinin karşılığını alsın istiyorum neticede meslektaş olacağız ve bir şekilde diğer mezunlardan sıyrılmak lazım

27 şubat 2019 00:09

3. (yazar: ne diyem mahmut mu diyem) tam tersine, başkalarının notlarından asla çalışamıyorum. okuduğum yazının kendime ait olması gerek, dolayısıyla kendi notlarımı çıkarıyorum. şu ana kadar isteyen olmadı çünkü çevremdeki herkes aynı şekilde ama isteseler vermekten çekinmem.

27 şubat 2019 00:35

4. Ya ben olsam verirdim gerçekten yakında vermemek biraz bencillik ama daha bitmedi yetistiremicem galiba okuyup geçcem falan deyin.

27 şubat 2019 07:40

5. Ben de kendime ait notlarla çalışamıyorum. Yazımı okuyamıyorum çivi yazısı gibi, o yüzden not tutsam da, çıkarsam da birinden almam gerekiyor. Umarım sizin gibi arkadaşlarım olmaz :(((

27 şubat 2019 07:41

6. Ama öylesine arkadaşınizsa, gerçekten yakın değilseler vermeyin. Ne vereceksiniz.

27 şubat 2019 07:43

7. öğrencilik dönemimde hep not çıkaran ve insanlara veren taraftım. verirken kendimce şunu düşünüyordum, notu vermemin bana bir zararı var mı yok. onlara sadece özet bir nottan çalışmanın zararı var mı var ama kendi tercihleri.

notlarımı paylaşmak benden bir şey götürmez. tabi ki durumu suistimal edip her sınav dönemi kapınızı aşındıran insanlar mide bulandırıcı oluyor ama arkadaşsanız ve sizden tek çıkarı not almak olduğu için size yanaşmıyorsa not paylaşmanın size bi zararı yok. pek sorunuza cevap olmadı tabi söylediklerim. danıştığınız konuya gelince:

Benden istenen herhangi bir nota güvenmiyorsam, içeriğinin doğruluğundan ve tamlığından emin değilsem o notu paylaşmamayı tercih ediyordum. siz de bunu bahane olarak gösterebilirsiniz, tam değil bi kısmını kitaptan bi kısmını kağıttan çalışıyorum vs diyebilirsiniz.

27 şubat 2019 14:46

8. özel bi okulda burslu okudum, bursu kaybetmemek için de hayvan gibi çalıştım. yeri geldi defalarca sabahladım hatta 2 kez göz spazmı geçirdim gözlerimi çok yorduğum için. tüm dönem gezip sınav yaklaşınca not isteyen arkadaşlarıma 1 verdim 2 verdim en sonunda tak etti. belki kötü diyeceksiniz ama şöyle bir yöntem buldum. ben hem not hem de ses kaydı alıyordum derslerde kaçırdığım yada üşendiğim yerleri de yazmıyordum notlarda. kendim evde ses kaydını da dinleyip çalışırken arkadaşlarıma da derste gelişigüzel yazdığım notları verdim. sınıfta kalmadılar ama benim kadar da yüksek alamadılar.

27 şubat 2019 18:48

9. Offff gelmiş yine bi tane arkadaş duyarcisi.

Vermeyin efendim. Sizi gayet iyi anliyorum. Emeğinizi en yakin arkadaşınız diye paylasmak zorunda değilsiniz. Yukardaki süslünün de dediği gibi kitaptan okuyorum falan diyin not çıkartmadım diyin. İzin vermeyin kullanmasına. Çok istiyosa kendi çıkarsin notu size versin?

27 şubat 2019 20:52