yan apartmandaki atölye her gün sabah 8de gürültüye başlıyor kafayı yemek üzereyim?

süslüler yeni taşınmadık 1 seneyi geçmiştir ama daha önce böyle bir sorun yoktu,karantina öncesi başladı. şöyle ki yan apartmanın alt kısmında atölye gibi bir yer var. ne olduğunu çözemedik çünkü gözükmüyor apartmanın en dip köşesinde. bu arada apartman da öyle aile apartmanı gibi değil, daha çok iş yerleri bankalar vs. tarafından kullanılıyor. bizi çıldırtan nokta iste istisnasız her gün 8.15 gibi başlayan sesler, hani marangozlar testerelerle ve büyük makinelerle kesim yaparlar ya aynen öyle. en son geçenlerde sokağa çıkma yasağının olduğu bir haftasonu (yasak varken iş yeri nasıl açılıyor ona da şaşkınım???) sabah 7.38de başladılar süslüler. ctesi sabahı 7.38. hemen telefondan beyaz masa gibi yerler vardır ya onu arayarak ses şikayetinde bulunmak istedik. zabıta bakıyormuş, onları aradık asla açmadılar. geri dönüş de yapmadılar. bu şartlarda biz ne yapabiliriz? her sabah bunlaron gürültüsü ile uyanmaktan bıktık, kaldı ki çocuklu aileler de var bizim apartmanda ama diğer tarafta oldukları için belki gürültü bizim kadar gitmiyordur. zabıta'dan bir aksiyon göremediğimiz için bildiğiniz başka yollar varsa paylaşırsanız çok seviniriz süslüler.tamam sonuçta bir işyeri onların da ekmek parası ama sabah 7.30da 8de başlamazsın be kardeşim.

1. Cumartesi günü özellikle marangoz gibi yerler çalışıyor. Ne yapsın adam siz uyuyun diye geç mi başlasın? Herhalde onun da yetiştirmesi gereken bir iş var. Yasak olduğu zaman yasak diye şikayet edin, ses diye değil.

14 haziran 2020 13:06

2. Hanımefendi beyaz masayı arıyorum ve zabıta bakıyor diyor, resmi yolları izliyorum yani. Pazar stresinizi benden mi çıkarmak istediniz? Sabahın 7.30'unda marangoz sesleri duymak mı normal? Kafayı mı yediniz siz? Normal bir iş yeri mi bu? Testere ve ağır makine seslerinden bahsediyorum??

Üst kattaki çocuk iki gram ses çıkarsa apartmanı ayağa kaldıran tipler gelmiş ayar veriyor bana.

14 haziran 2020 13:08

3. Kendiniz yazmışsınız atölye gibi bir yer diye. Atölyede ne olur? Hani tahta kesilir, bir alet kullanılır ve ses çıkar. Daha önce de yazdığım için cumartesi çalışır buralar. Siz bilmiyorsanız biz ne yapabiliriz?

Ayrıca ben cadde üstünde oturuyorum, sesten başka bir şey yok. Sizin gibi sesten şikayet edip ayar veren biri değilim. Bir kere şikayetim olmadı, ses yapıyorlar diye de hiçbir yeri aramadım. Bilip bilmeden konuşmayın.

14 haziran 2020 13:11

4. A1 ve a2 umarım evinizin dibinde bitmek bilmeyen bu sesle siz de yaşarsınız, gelip bir de uykuma laf ediliyor. Uyku saatlerimizi de size sorayım pardon.

Ne sorsam şöyle lanet tipler doluşuyor soruya yaka silktim hepinizden ya, sonra süslü'nüm ilk nesilleri niye gitti burası niye böyle oldu deniliyor öf.

14 haziran 2020 13:11

5. Hanımefendi sanırım anlamıyorsunuz. Anlamadıkça da umarım başınıza gelir diye çirkefleşiyorsunuz.

Yasak zamanı yasak diye şikayet edin diyorum yine laf atıyorsunuz. Diyelim normal zamanda şikayet ettiniz, ilgilenen biri geldi, adama daha geç başlayın dedi. Bu adam işini yetiştiremez elindekilerden olursa da vicdan azabından uyuyamazsınız bu sefer. Cumartesi günü esnaf, marangoz, terzi, atölye erken açılır. Bu kadar. 7.30 ya da 8 normal bir saat.

O gün işlerine giden insanlar da var o saatlerde. Demek ki normalmiş.

14 haziran 2020 13:17

6. Zabıta'ya yönlendirildik ve telefon numarası verildi 2 kez aradık, ve geri dönüş de olmadı. Polis denmedi bize beyaz masa'dan. Zaten gelseler belki yasak yüzünden ayrıca ceza yiyeceklerdi.

Ayrıca biz de cadde üzerindeki sokağın giriş kısmından 2. Apartmanız yani araba sesi gırla,ona yapacak bir şey yok bilerek buraya geldik sonuçta. Ama atölye 3 ay öncesine kadar böyle çalışmıyordu.

Sabahın 7.30unda komşunuz matkap delse mesela çıldırmaz mısınız? Bunun her gün olduğunu düşünün. Bu zamana kadar zaten ekmek paraları diye şikayet etmemişken şuradaki tavırlarınız ile ne kadar yanlış yolda olduğumu gördüm. Polis önerisi için teşekkürler hem zabıta hem polisi arayıp şikayet edeceğim, sabah 7.30a da alarm kurdum video çekerek kanıtlayacağım.

14 haziran 2020 13:26

7. yasak zamanı iş izni alıp çalışabiliyorsunuz, şikayet etseniz de sonuç çıkmaz diye düşünüyorum. belki izinsiz çalışmışlardır, bilemem.

gürültü kirliliği için desibel kısıtlaması var tabiki.

yine de eve gelen gürültünün desibeli ne kadar yüksek olabilir. telefondan desibel ölçüp kontrol edebilirsiniz.

çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliğinden kontrol edin, haklı olduğunuz durum varsa şikayet edebilirsiniz.

15 haziran 2020 11:27