yds yökdil için hoca ve kaynak önerisi ?

yüksek lisans yapmak için sınava hazırlanmak istiyorum. b1 seviyesindeydim en son. youtubetan izleyebileceğim kanallar var mı? hakkı hocayı öven de var beğenmeyende. ne yapsam bilemedim. en az 60 almam lazım. çalıştığım için bir kursa gitmem mümkün değil, evdeki zamanımı değerlendireceğim video izleyerek. beğendiğiniz kaynakları da yazarsanız çok sevinirim.

1. Ben hakkı hoca ile ydt'ye hazırlanmıştim.

Ancak hızını 2 ye falan almıştım :d her videosunu sonuna kadar normal hızla dinlemek bunaltir ve zaman kaybı olur gibi.

Ancak benim gramerim iyidir zaten,eksik konulari ve sınava yönelik seyler için kendisini Izlemiştim.

Ama uyarmam lazım anlatırken çok bariz hatalar yaparak örnek verdiği oluyor. Ben izlerken fark edip yanlış bu demiştim ama emin olmak için İngilizce hocalarima da sormuştum ve onlar da evet yanlış demişti.

O yüzden B1 seviyesindeki ve grameri yetersiz biri bu hataları fark etmeyip yanlış öğrenebilir ya da kafası karışabilir. Eğer soru sorabileceğiniz birileri varsa çok sıkıntı olmaz ancak tek başına çok da güvenilir olmayabilir.

Kelime bilginiz ve readinginizin iyi olması gerekiyor. Ama reading kısmındaki soruların da bazıları gramer bilgisi ile çözülebilir hatta zaman kazanmak için öyle yapılır genelde ( her soru değil tabii)

Ben çalışmaya başlamadan önce de YDS sınavına girmiştim,ydt den daha zor oluyor.bol bol soru çözmeniz lazım.

19 haziran 2020 20:54

2. Teşekkür ederim cevabınız için. Hatalı anlatımı olduğunu ekşide de okudum o yüzden aklım karıştı zaten :/

Benim biraz taktik öğrenmem lazım sanırım. Reading, kelime üzerine yoğunlaşacağım akındilinde soru bankalarından alıp bir şekilde başlamaya çalışayım. :(

19 haziran 2020 22:00

3. Süslü akindil iyiydi diye hatırlıyorum, kullanmıştım. Alın kitapları tabii ama Reading ve kelime çalışmak B1 seviyesi için yetersiz.

Grameri bilmeden zaten okuduklarınızi anlamaniz zor,gramer sorularini ve bazı okumaları da yapamazsiniz(gizlinot: Bazı sorularin anlam olarak birden fazla doğru şıkkı oluyor,gramerde eliyoruz) vs.

Evet sınav daha çok okuma ve kelime uzerine ama gramer yetersizse zaten olmaz.

Kelime defteri tutun ya da kelimelerin çıktısını alıp üzerinden geçerek çalışın, hangisi uyarsa.

İyi bir kanal bulup not alarak grameri halledin.

Bol bol soru çözün.

Ben her skillden belli bir miktarda soru çözüyordum her gün. Grameri de konuyu bitirdikce cozerdim.

Cozdukce çok gelişiyor ve hız artıyor ama gramer olmadan olmaz cidden.

Geçmiş senelerin sınavlarından birini süreli cozun başlamadan önce ki ne kadar net arttırdığınizi görün.

Kanal için tavsiyem maalesef yok ama önemli bir nokta. Bir de anlamadığıniz şeyleri sorabileceğiniz biri olmalı.

19 haziran 2020 22:09

4. inanılmaz yardımcı oldunuz, gerçekten çok teşekkür ederim. Bilal’e anlatır gibi olunca anca oturdu yapmam gerekenler :d

Önerilerinizi not alıp hemen çalışmalara başlıyorum.

Yardım alabileceğim/soru sorabileceğim pek tanıdığım yok ama Bununda üstüne düşeceğim. Değerli bilgiler için tekrar teşekkürler :)

19 haziran 2020 22:34

5. Rica ederim süslü, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

YouTubeda Çağatay pala vardı sanırım ydt ile ilgili nasıl çalışılması gerektigine dair videoları vardı diye hatırlıyorum.akliniza takılan bir soru olursa çalışma rutini ile ilgili mesaj atarsanız geri dönebilir.

Bir de çalışırken soru sormak için birileri yok demişsiniz ama burada soru açıp yardım isterseniz wpden haberlesebileceginiz birilerini bulabilirsiniz. Bir sekilde bulun bence. Bazen öğrenciler wp grubu açıp oraya soru atıyor vs belki boyle bir grup bulabilirsiniz.

19 haziran 2020 23:00